Smink-tricket för dig som är 50 plus – får ögonen att se större ut

I takt med att vi åldras minskar även kollagenproduktionen. Huden tappar elasticitet vilket som kan upplevas som mer framträdande där huden är tunn, exempelvis runt ögonen och på ögonlocken.

Så lyfter du fram dina ansiktsdrag på ett smickrande sätt
1:53

Efter reklamen: Så lyfter du fram dina ansiktsdrag på ett smickrande sätt

(1:53)

Slå på ljud

Att åldras är vackert, även om det för vissa kan kännas ovant med förändringarna som sker. För den som vill öppna sin blick mer finns enkla sminktips från make up-artisten Chele Spell att ta till för en piggare look, som sajten Mind body green har listat enligt nedan:

72-åriga make up-artistens knep för en piggare look – på 5 minuter

Sminktips för 50 plus: Så får du ögonen att se större ut

1. Måla en undre vinge tunt med ögonskugga

Här behövs en mörkbrun ögonskugga och en vinklad ögonpensel.

– Måla med penseln (börja närmast näsan reds. anm) längs den undre fransraden, och avsluta med en tunn vinge ut från ögat, säger make up-artisten.

Den tunna vingen ska målas tunt i riktigt mot ögonbryntets slut – så nära att den nästan nuddar ögonbrynet. Sedan kan du mjuka upp vingen försiktigt uppåt med fingret. Viktigt att rörelsen inte är nedåt!

8 oumbärliga smink- och hudvårdsfavoriter för mogen hy och grånande hår

2. Måla en övre vinge med samma vinklade ögonpensel

Nu är det dags att måla en tunn linje på den övre fransraden.

– Använd samma pensel, men utan att addera mer ögonskugga. Hitta din ögonglobslinje och måla en tunn linje precis ovan den in mot ”fickan” under benet precis under ögonbrynet.

Måla sedan vingen ut från ögat och uppåt mot ögonbrynets slut. Den övre linjen och den undre (som du precis målade) ska vara på väg att mötas – men inte helt.

Sudda försiktigt på linjen med fingret för mjukare effekt, precis som med den undre vingen.

3. Måla in mot näsroten och ögonvrån för effekt

Make up-artisten Chele Spell målar sina ögon.

Make up-artisten Chele Spell visar steg 3.
Foto: TikTok.

Sedan fortsätter du att jobba ner mot ögonvrån. Använd samma borste, måla från ögonglobens linje ner mot näsan och måla in mot ögonvrån. Använd sedan en större mjukare pensel för att mjuka upp.

4. Ljusa upp en kontrast

Make up-artisten Chele Spell målar ögonen med en krämig ögonpenna.

Här använder Chele Spell i steg 4 en krämig penna för att ljusa upp i ögonvrån och i ögats yttre kant för en effektfull look.
Foto: TikTok.

Här behöver du en ljusare ögonskugga eller en krämig ögonpenna i ljus nyans. Måla som en triangel i ögonvrån, och måla som en ljus vinge ut från ögat. På så sätt skapar du en kontrast mellan den bruna, mörkare ögonskuggan med det ljusa.

5. Avsluta med eyeliner

Sista finputsen är en brun eyeliner, tipsar Chele Spell. Håll dig så nära den övre fransraden det bara går. Avsluta med mascara på både över-och underfransen. Voila!

Här kan du se sminkvideon steg för steg

Var det svårt att hänga med i alla stegen? Ingen fara! Här finns hela Chele Spells sminkvideo på TikTok steg för steg att titta på i lugn och ro!

Utvald läsning