Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Skönhetsredaktörens 10 bästa tips för dig som är 40+

24 sep, 2022 
mogen kvinna som blir sminkad
Skönhetsgurun Linnea Öst är expert på produkterna som passar för just mogen hud. Här är hennes bästa tips och smarta knep som gör underverk.
Annons

Med åldern förlorar huden elasticitet, vilket gör att man kan tjäna på att tänka lite annorlunda när det gäller skönhetsrutiner och produktval. Här är några av Linnea Östs bästa knep för att framhäva utseendet på bästa sätt.

Linnea Öst
Linnea Öst, 73 slåss för att skönhetsbranschen ska bli mer inkluderande för alla åldrar.

1. Placera rouget högre

Sätt rouget högre upp på kindbenet! Det lyfter ansiktet.

2. Investera i en primer

Primer är guds gåva till huden. Den fungerar som ett filter och trollar bort ojämnheter.

3. Microblading för ögonbrynen

Det är det bästa jag har gjort, brynen ger ansiktet karaktär. Microblading är semipermanent och håller i ungefär två år. Phi-brows är en riktigt bra metod som alltid ger ett stabilt resultat.

4. Använd en pennvässare till din kajal

Då får du ett mjukt streck och kan komma in mellan fransarna. Är pennan trubbig blir strecket för tjockt. Glöm heller inte att sudda lite. För extra snygg effekt, förstärk även den yttre delen av nedre franslinjen en aning.

Annons

5. Välj vattenfast mascara

Med åren börjar ögonen lättare att rinna när det blåser. Så satsa på vattenfast mascara, framför allt för underfransarna. Jobba med mascaran så du hjälper till att forma ögonen. Vill du öppna blicken, lägg lite mer fokus mitt på ögat, och för en mer svepande look, lägg lite extra mascara på kanterna.

6. Använd läppenna

Måla hela munnen med läppenna, det gör att läppstiftet sitter längre. Det ger också snygga konturer och förhindrar att läppskiftet flyter ut i de fina linjerna runt läpparna. Testa dock att lämna ett omålat fält mitt på munnen innan du toppar med läppstift eller glans, det ger en diskret volymeffekt.

7. Använd concealer i inre ­ögonvrån

Det ser ut som att man sovit 10 timmar! Men var noga med att välja en som inte lägger sig i vecken.

Video: 10 saker du bör veta om grått hår

10 saker du bör veta om grått hårBrand logo
10 saker du bör veta om grått hår

8. Var försiktig med barriären

Var rädd om din hud, skippa peeling med grova korn i. Satsa hellre på en micropeeling eller kemisk peeling.

9. Massera ansiktet

Unna dig att massera ansiktet en stund när du smörjer dig. Det är härligt att unna sig en stunds egenvård och dessutom bra för cirkulationen.

10. Använd solkräm

Sist men inte minst, använd solkräm, året runt. Solkräm är den bästa antiagekrämen – och det är aldrig för sent att börja!

Foto: Camilla Svensk

Annons