HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

72-åriga make up-artistens knep för en piggare look – på 5 minuter

04 jan, 2023 
Kvinna ler och sminkar sig
Känner du dig trött och glåmig? Amerikanska Make up-artisten Sandy Linter ger sina bästa tips för en snabb, naturlig och framförallt pigg look för sömniga dagar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Den 72-åriga make up-artisten Sandy Linter, har under sin karriär sminkat stjärnor som souldrottningen Diana Ross och supermodellerna Iman och Christie Brinkley.

Se också: Så lyfter du fram dina ansiktsdrag på ett smickrande sätt

Så lyfter du fram dina ansiktsdrag på ett smickrande sättBrand logo
Så lyfter du fram dina ansiktsdrag på ett smickrande sätt

Med sin många sminktimmar i ryggen har Sandy Linter jobbat sig fram till vad som ger den bästa pigga looken för kvinnor.

Strunt i allt vad spa, ansiktsbehandlingar och dyra krämer heter; allt du behöver är rätt typ av smink, säger make up-artisten till sajten Well and good.

En pigg och naturlig look på 5 minuter:

Här delar Sandy Linter med sig av sin bästa tips för en pigg och naturlig lyster – som enligt henne tar fem minuter att svänga ihop. Övning ger färdighet helt enkelt!

Make up-artisten Sandy Linter
Sandy Linter har sminkat många av Hollywoods stjärnor och ger här sina bästa tips för en pigg look.
Foto: Youtube.

Ljusa upp med concealer!

En bra concealer är a och o för en pigg lyster. Förutom att täcka exempelvis mörka ringar under ögonen tipsar Sandy Linter om ytterligare ett användningsområde:

Annons

– Använd concealern som en highlighter i ögonvrån, precis bredvid näsroten. Det ljusar upp området och ger lyster.

Bäst är att använda en concealer som är något ljusare än din egen hudton. Om du inte har det, går det också bra att använda lite vit ögonskugga i ögonvrån.

Framhäv blicken med eyeliner!

Trots att du sovit dåligt går det att fejka ett piggt tillstånd med en eyeliner-vinge som sträcker sig uppåt.
– Måla ett tjockare streck än du brukar på ditt övre ögonlock, och skippa nästan helt att måla på ditt undre ögonlock. Detta kommer lyfta din blick, tipsar Linter.

För en extra pigg blick kan du prova en vit kajal i vattenlinjen.

Måla mascaran mot skyn!

Temat på att måla uppåt fortsätter. Böj fransarna innan du målar ögonen med mascara – fransar som letar sig upp mot skyn i stället för rakt ut ger blicken ett ordentligt schwung. Måla måttligt och se till att fransarna blir separerade, för mycket mascara kan tynga ner.
– Och måla heller inte så att det smular eller kladdar av sig under ögonen, det kan ge intrycket av mörka ringar, säger Sandy Linter.

Annons

Satsa på ljus ögonskugga!

En pigg look är lika med en naturlig färgpalett.
– Om du använder ögonskugga – se till att hålla dig till mjuka toner och undvik mörkbrunt och svart. Ljus ögonskugga framhäver inte mörka ringar under ögonen, vilket automatiskt kommer få dig att se piggare ut.

Blanda gärna en matt ögonskugga med en skimrig för ett effektfullt intryck.

Måla och lyft brynen!

Måla dina bryn och borsta dem... uppåt! Håll brynen snygga på plats under dagen med en brow gel. Lägg sedan en highlighter precis under ögonbrynet vilket kommer att lyfta brynen ännu mer.

Skulptera och rodna med rogue!

Rogue är ett känt knep för en rosig och pigg look. Men se upp för att överdosera, understryker Sandy Linter. I dag finns rogue i krämig konsistens som lämpar sig bättre för torr hy eftersom den inte smular sig, eller lägger sig i linjer lika lätt. För att framhäva ansiktets drag, svep som bokstaven C från tinningen ner längs kindbenet ut på kinden.

Annons

Pigga läppar!

En naturlig ljus nyans är ett knep som funkar för en pigg look på nolltid. Men Sandy Linter menar att ett snyggt, rött läppstift drar åt sig blickarna... bort från din eventuella sömnbrist.

Fixera med lätt hand!

För att denna superlook ska sitta på plats är det en god idé att avsluta med ett mattande setting powder. Men du vill inte råka pudra över ditt mästerverk, så var lätt på handen, uppmanar make up-artisten.
– Applicera bara där det behövs på glansiga partier: pannan, näsvingarna och hakan. Använd en fluffig borste och lätt hand för bästa resultat.

Annons