5 skönhetsråd som lyfter din look – Margareta Grääs tipsar

kvinna som sminkar sig och Margareta Grääs

På bara några år har Margareta Grääs blivit en av Sveriges största skönhetsprofiler. Det kan hon tacka Youtube, TikTok och Instagram för – där har hon nämligen över 100 000 följare på vardera.

Det började som en hobby, men idag kan Margareta livnära sig på sina sociala kanaler. Där testar hon produkter och ger opretentiösa, enkla och roligt färgsprakande skönhetstips.

Smink ska vara något roligt och det behöver inte bli perfekt, säger hon.

Men med det sagt så finns det vissa saker som verkligen kan vässa slutresultatet av din sminkning. Här tipsar Margareta om fem sådana knep.

Se också: Margareta Grääs visar hur du skapar konturer i ansiktet
0:57

Efter reklamen: Se också: Margareta Grääs visar hur du skapar konturer i ansiktet

(0:57)

Slå på ljud

Hitta rätt underton på din foundation

– Rätt underton på foundation är en sådan där grej man verkligen ska ta sig tiden till att få professionell hjälp med. Det är nämligen något som de flesta gör fel på. Och det är jättesvårt att hitta, speciellt i dagens djungel och om man som vi bor i ett land som är väldigt säsongsstyrt. Vår hudton ändras faktiskt ganska mycket från vinter till sommaren, men om du bara har rätt underton på din foundation kan du komma undan med både ganska mycket mörkare och ganska mycket ljusare foundations. Det jämnar liksom ut sig. Om du däremot har fel underton så kommer det aldrig riktigt matcha.

Satsa på några bra verktyg

– Man måste verkligen inte ha en uppsjö av verktyg, men en bra ögonskuggspensel kan göra så stor skillnad. Välj en som är både platt och fluffig på samma gång, den fungerar till att både packa på skugga och mjuka upp kanter och är bra till både matta och skimriga skuggor.

(Just Margaretas val heter Sigma E25, men många märken har liknande penslar i sitt sortiment.)

Använd ögonskuggsbas och settingsspray

– Ögonskuggsbas förhindrar att skuggorna lägger sig i veck eller att mascara smetar ut sig. Det hjälper verkligen enormt mycket. Och settingsspray gör sjukt stor skillnad för en hållbar makeup. Det borde alla ha som bassmink.

Makeup-artisten Margareta Grääs: Våga addera färg i din sminkrutin!

Byt svart inline mot en mjukare ton

– Svart inline i vattenlinjen är verkligen jättefint, men många glömmer bort att när man blir äldre blir ögonen mindre, och den svarta inramningen gör att de ser ännu mindre ut. Ta hellre en varmare brun. Något annat som är jättefint, som inte känns allt för färgglatt är en mörkare grön. Man kommer inte tänka på att det är en färg. Du kommer fortfarande få samma känsla, men mycket mjukare, som inte stänger ögat på samma sätt.

Naturliga bryn

– Att sköta brynen är en sak, men att ändra dem kommer aldrig vara lika smickrande som din naturliga form. Så mitt bästa tips är att låt dem växa ut helt, och sedan rensar du bara upp dem.

Foto: Privat

Utvald läsning