Hårtrender: 5 hårfärger att satsa på 2021

Kvinna med platinablont hår med lavender nyanser och kvinna med fylligt rött hår och lockar.
Kändisarna i trendiga chunky highlights från 90-talet
Slå på ljud

Sugen på att uppdatera frisyren nästa år? Då borde du satsa på en ny spännande hårfärg! Med inspiration från sajten Health har vi samlat en lista över hårfärgerna som är extra trendiga 2021.

Hårfärgerna som är trendiga 2021

1. Rökiga nyanser i blått

Enligt Oliver Adams, Clairol-professionell och Wella Colorcharms top artist, är rökiga nyanser en hit under 2021.

– Trenden med en roliga och exotiska hårfärg håller i även under nästa år. Men nu är det rökiga toner i kol och blått som gäller, säger Adams Health.

Han tipsar om att hårfärgen passar allra bäst på personer med vågigt hår, det ger nämligen en subtil men extra dimension till den mörka färgen.

2. Metalliskt guld

Frisör Frédéric Fekkai tror att allt fler kommer satsa på metalliskt guld 2021. Han tror att den lyxiga färgen kommer bli extra läcker på de med lockigt hår, då nyansen blir mer livlig och lekfull när den sitter i ett svall av lockar.

3. Vinröda highlights

Goda nyheter till alla rödvinsälskare! Under 2021 inspireras vi av den fylliga röda färgen från vinglaset och låter den även pryda våra huvuden. Enligt Oliver Adams kommer den röda färgen vara perfekt för den som är naturligt rödhårig eller för en brunett som vill experimentera. Han påpekar också att färgen kommer ge en kultiverad och sexig look.

4. Platinablond

Den klassiskt coola platinablonda färgen tycks aldrig riktigt gå ur tiden. Frisören Fekkai tror speciellt att de med kort hår kan göra färgen extra rättvis det kommande året. Han menar dessutom att platinablond är ett guldläge för de som vill gömma sina gråa hårstrån. (Även om vi på MåBra är tror stenhårt på att man kan rocka sitt gråa hår!) För de med längre hår rekommenderar Adams en blandning av babylights och balayage för att lättare underhålla färgen. Hör med din frisör vad som funkar för just dig och ditt hår!

5. Pastellfärgad lavendel

För den som känner för att experimentera under det kommande året borde lila nyanser i pastell vara näste önskemål hos frisören. Frisk, feminint och lite punk – lavendelfärgat hår är en riktig succé 2021. Fekkai tror färgen blir extra snygg på någon med en välgjord pixie.

Källa: Health Foto: TT

Läs mer:

Hårtrenderna som gäller 2021 – frisyrer och färger att satsa på

7 starka trender inför 2021 – enligt Pinterest

Jennifer Anistons frisör ger bästa tipsen för att klippa håret hemma

Utvald läsning