Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Hårtrenderna som gäller 2021 – frisyrer och färger att satsa på

17 dec, 2020 
AvHanna Carlsson
Lockigt i varma toner, vågigt hår i askiga nyanser och svart kort bob är hårtrenderna som gäller 2021.
Nyvaket halvrufs, lösa knutar och lättskötta klipp var årets hårtrender. Något som rimmade väldigt bra med karantän-året 2020. Nu spås nya spännande frisyrer pryda många huvuden under kommande året.
Annons
5 tips för tjockt och glansigt hårBrand logo
5 tips för tjockt och glansigt hår

När vi lämnar 2020 är det dags att släppa taget om det rufsiga håret och den löst uppsatta knuten. Med hjälp av sajten Health har vi spått hårtrenderna att satsa på det kommande året.

6 hårtrender som gäller 2021

1. Lockigt i varma toner

Kvinna med lockligt hår i rödlätta toner.

– Det bästa med lockar och spolar är att de erbjuder fantastisk definition, om man satsar på rätt färg, säger Julie Cornejo, Wella Colorcharm Top Artist, som tror att den klassiska ingefärröda hårfärgen gör comeback.

Hon tror också att många brunetter kommer att experimentera med den rödlätta färgpaletten, oavsett om det är färgning av hela håret, slingor eller blockfärgsteknik.

Annons

2. Staplad bob

Kvinna med blond staplad bob.

Har man tjockt hår är den nya trenden staplad bob ett perfekt alternativ när man är på jakt efter att förnya sin frisyr. Är man intresserad av frisyren men har lockigt hår kan frisören klippa håret i fler lager – så undviker man att håret får en triangelform.

– Staplade bobbar är bäst för de med tjockare eller tätare hår, eftersom frisyren fortfarande erbjuder volym men tar bort en del av tjockleken i nacken. På så sätt får håret också en mjukare form, säger Mia Emilio, senior stylist på Devachan Salon och medlem av DevaCurls Expert Curl Council till sajten Health.

3. Rökiga vågor

Kvinna med långt vågigt hår i askiga nyanser.

Passa på att rocka ditt gråa hår lite extra nästa år – askiga nyanser är nämligen på trendtapeten igen.

Annons

– Låt oss hålla den roliga och exotiska hårfärgstrenden igång, men under 2021 ska vi skifta från rosa och guldiga toner och istället satsa på snyggare rökiga toner. Toner i gråsvart och blått är det som gäller, säger Oliver Adams, Clairol Professional och Wella Colorcharm Top Artist.

4. Kort lugg

Ung kvinna i ljust hår och kort lugg.

Med den korta luggen kan man få ett yngre och busig look. Eftersom luggen är ett enkelt sätt att snabbt förändra sitt utseende tror frisören Mia Emilio att den kommer få en uppgång – när det är dags att bli kvitt karantän-frisyren.

– Många kunder har efterfrågat lugg på sistone eftersom de letar efter ett enkelt sätt att få ihop sin stil och ge nytt liv åt sitt utseende.

Annons

5. Trubbig bob

Kvinna i svart trubbig bob.

Den trubbiga boben var högaktuell 2017 och nu ser den ut att göra en stor comeback för 2021.

– Trubbiga bobbar, även kallad traditionella bobbar, är bäst för rakt, vågigt eller tunt hår eftersom de erbjuder mer volym och skapar en fylligare form, säger Mia Emilio.

6. Axellångt hår

Kvinna med blont axellångt hårt.

Är du inget större fan av luggen och inte vill klippa bob så finns det ett mildare sätt att uppdatera din frisyr. Det axellånga håret är har varit en trend länge och den enkla och fräscha looken är här för att stanna ytterliga ett år.

Källa: Health Foto: TT

Läs mer:

Kändiskvinnorna som rockar grått hår

Detoxa håret hemma – så gör du steg för steg

Frisören: Så vårdar du ditt gråa hår – 12 enkla knep som funkar!

Annons