HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Frågorna du måste ställa dig innan du klipper lugg – enligt experterna

06 sep, 2021 
En kvinna som klipper lugg på sig själv.
De flesta har väl någon gång funderat på att klippa lugg. Men det inte lätt att veta innan om man passar i lugg och det finns ju få saker som är värre än att gå från frisören och känna sig missnöjd. MåBra ger dig koll på frågorna du bör ställa dig själv innan du klipper lugg.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsformBrand logo
TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

Enligt frisörerna Samantha Stonehouse och Dana Lyseng finns det en hel del att hålla koll på innan man klipper lugg och flera frågor att ställa sig. Det säger de till tidningen Chatelaine. Med hjälp av deras guidning slipper du komma ut från frisörsalongen och ångra dig.

Hur mycket tid vill jag lägga på mitt hår?

Att ha lugg tar både tid och energi och du kommer säkerligen att få lägga om dina hårrutiner. De allra flesta behöver styla luggen varje morgon, oavsett om det till exepel handlar om att platta den eller att blöta ner och föna den. Hela processen kanske bara tar några extra minuter men du måste ändå lägga om dina vanor.

Enligt Dana Lyseng skulle hon avråda kunder som inte gillar att styla sitt hår från att klippa lugg, då det mest kommer att kännas som en jobbig daglig syssla.

Annons

Är jag beredd att klippa mig regelbundet?

Att klippa lugg kräver inte bara dagligt underhåll, det kräver också att du klipper dig mycket oftare än innan – tid och pengar som du behöver överväga i förväg om du har.

Hur ofta du behöver klippa dig beror helt på vilken längd och stil du har på luggen. Ju skarpare och kortare lugg du har desto oftare måste du klippa dig. En generell rekommendation från Samantha Stonehouse är att klippa luggen en gång i månaden.

Matchar typen av lugg som jag vill ha med min hårtyp?

Enligt Samantha Stonehouse kan alla passa i lugg, men kanske inte i den typ av lugg man vill ha. Texturen på håret är viktig när man bestämmer vilken frisyr som bäst passar en själv och ens livsstil.

Om ditt hår är tunt kanske inte en tung lugg fungerar på dig då det finns för lite hår att jobba med. Och om du har tjockt hår kan det vara blit svårt att ha en kort lugg eftersom håret måste tunnas ut mycket för att ligga platt. Rådgör med en frisör innan du väljer att klippa lugg för att få veta om dina förutsättningar och förväntningar stämmer överens.

Foto: TT

TV: Här är frisyrerna som kan leda till håravfallBrand logo
TV: Här är frisyrerna som kan leda till håravfall
Annons