HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

4 effektiva anti age-måsten för alla kvinnor!

29 jun, 2012 
Detta ska du tänka för att slippa åldrande hy.
Låt klockan gå baklänges: Här är 4 anti age-tips som decimerar antalet ljus på födelsedagstårtan!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

1. Fukt för fin hy

Torr hy är en självskriven fuktkrävare, men även personer med fet hy gör klokt att investera i en bra fuktighetsprodukt. Fina linjer och rynkor skapas lättare på en hudyta som är torr – och framförallt så framträder de tydligare på torr hy. Se till att anpassa fuktgivaren efter din hy, idag finns det allt från produkter som kapslar in befintlig fuktighet till avancerade varianter som hjälper huden att producera fukt. Prata med kunnig personal som kan guida dig till just den produkt din hudtyp behöver.

Har du koll på hudvårdsprodukterna för din ålder? Missa inte MåBra:s stora hudvårdsguide:

Hudvårdsguide: Nyckelprodukter för 20+

Hudvårdsguide: Nyckelprodukter för 30+

Hudvårdsguide: Nyckelprodukter för 40+

Hudvårdsguide: Nyckelprodukter för 50+

2. Sola smartare!

Solens värmande strålar är en förvisso en källa till solkysst hy – men också den primära orsaken till ett förtida åldrande. Och det är inte bara rynkor som strålarna orsakar, även pigmentförändringar – vanligt förekommande på händerna – är i grunden orsakade av solande. Lägg dessutom till risken för hudcancer, så har du argument som täcker ett helt livs användande av hudvårdsprodukter med spf. Året om!

Annons

MåBra testar: Dagcréme med solskydd

3. Frossa i färg!

Boosta immunförsvaret och håll midjemåttet under kontroll med en färgglad kost. Försök att äta av tre färger varje dag, till exempel en röd paprika, grön broccoli och blåbär – för att byta färgschemat nästa dag. Då säkerställer du nämligen intaget av alla viktiga antioxidanter, vitaminer och mineraler. Detta motverkar i sin tur den oxidativa stressen på cellnivå, processen som när den får härja ostört bidrar till ett påskyndat åldrande.

Knäck färgkoden – och må bättre!

4. Ta hand om hela dig!

Livet är en berg-och-dalbana, men magpirret i de värsta nerförsbackarna går att hantera.

– Alla krisar ju inte vid en viss ålder. Däremot sammanfaller vissa åldrar med stora omställningar i livet, som kan sätta i gång existentiella funderingar. Det kan handla om att flytta ihop med den du älskar, att få barn – eller inte få barn. Kris eller inte beror nog mycket på hur ditt liv ser ut – och hur du vill att det ska se ut, har psykologen Madeleine Gauffin tidigare sagt till MåBra.

Här hittar du bästa tipsen för helhetshälsan:

MåBra-tips för dig som är 30+

MåBra-tips för dig som är 40+

MåBra-tips för dig som är 50+

MåBra-tips för dig som är 60+

Källor: Women’s Health, Året Runt, Health.com

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock

 

Annons