Annons

Annons

”Min 66-åriga pappa beter sig som en tonåring”

Sofia får ta hand om sin pappa när hans äktenskap kraschar.

MåBra-läsaren Sofia, 41, har svårt att glädjas när pappan ska gifta sig – för fjärde gången. Så här svarar psykologen Anna Bennich Karlstedt.

Fråga:

Min 66-åriga pappa har alltid haft ett stort bekräftelsebehov. Han ser bra ut för sin ålder och har lätt för att charma kvinnor – de har avlöst varandra genom åren. Tre gånger har han varit gift, och nu har han bestämt sig för att slå till en fjärde gång, med en kvinna han känt i fem månader!

Annons

Jag har så svårt att vara lycklig för hans skull. Har sagt det till honom också, men då blev han ledsen och frågade: Men har inte jag rätt till mitt eget liv? Jag tycker att han beter sig som en impulsiv tonåring. Dessutom är det alltid jag som får ta hand om honom sedan, i dalarna.

Jag har egen familj, och som morfar är han ganska ointresserad. Han har ju fullt upp med ”sitt eget liv”. Hur ska jag förhålla mig? Just nu känns han bara som en riktig energitjuv.

Sofia, 41

 

 

Svar:

Ja, det kan verkligen vara smärtsamt att se sina egna föräldrar bete sig som tonåringar>>Läs hela svaret här!
Här kan du ställa en egen fråga till MåBra:s psykolog Anna Bennich Karlstedt.

Läs tidigare frågor till psykologen här.

 

LÄS MER:

”Jag blir rasande dagarna före mens – vad ska jag göra?”

pms-arg-kosttillskott-deppig

Louise lider av svåra PMS-besvär som gör henne både arg och deppig. Kan kosttillskott hjälpa? Doktorn Gunilla Hasselgren svarar.
Läs mer: ”Jag blir rasande dagarna innan mens”

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…