Annons

Annons

”Hur blir jag av med mammafettet?”

Fråga:
Jag är mamma till en 3-åring och en bebis på 9 månader. Jag har gått upp mycket i vikt och dras nu med cirka 25 extrakilon. Vad tror du skulle hjälpa mig att gå ner i vikt?

Annons

Ung mamma

Svar: Kroppen brukar förändras en hel del i samband med graviditeter. Till en början är det bra att komma in i de nya rutinerna som uppstår när man får barn – oavsett om man är förstföderska eller omföderska. Gå gärna in på MåBra:s nya mammasajt mabra.com/mamma. Här hittar du många intressanta artiklar. Börja sedan med att träna bäckenbottenmusklerna och de djupa magmusklerna. Du kan få hjälp och påminnelser att knipträna på exempelvis Snippgympa på Facebook och Twitter. På MammaMage, en applikation för smartphones, får du hjälp med träning som stärker de djupare magmusklerna. Därefter är det dags för kortare promenader där du successivt ökar både längden och tempot. Promenaderna ökar förbränningen i kroppen. Intervallträna gärna så här: Gå snabbt i 1-3 minuter och långsamt lika länge. Upprepa 5-10 gånger beroende på hur länge du ska gå och hur mycket du orkar. Lätt styrketräning är också bra för att återfå formen. När du får mer muskler kommer du automatiskt att förbruka fler kalorier under hela dygnet. Men innan du börjar styrketräna måste du ha återfått kontrollen över dina djupa magmuskler. Försäkra dig också om att du inte har separerade magmuskler (diastas).

Gilla MåBra på Facebook

Läs mer om detta på mammamage.se. Dessutom är det viktigt att se över sin kost. Undvik att hårdbanta eller följa tuffa dieter så länge du ammar, men se till att äta lagom mycket och extra sund mat.

Lycka till!

Katarina

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…