SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Yoga Girl lanserar community som ska hjälpa andra

09 okt, 2018 
Yoga Girl Rachel Brathen lanserar nytt community
Rachel "Yoga Girl" Bråthén tar ett nytt stort initiativ för att sprida gemenskap, healing och självkärlek. Genom nya plattformen och communityt Yoga Girl vill hon inspirera till att göra skillnad tillsammans.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Genom sina sociala medier har Rachel ”Yoga Girl” Bråthén kommit i kontakt med människor från hela världen som kämpar med svårigheter stress, trauma, diskriminering, missbruk och psykisk ohälsa – en lista som kan göras mycket längre. Därför vill hon nu ta ett större och mer heltäckande grepp kring hjälpmedel som healing, gemenskap och självkärlek – med hjälp av nya communityn och plattformen Yoga Girl.

Ambitionen är att skapa en plats där Rachel själv tillsammans med sina ambassadörer erbjuder bland annat yoga, meditation, utbildning, kurser och innehåll som hjälper människor i deras personliga utveckling. Men Yoga Girl bygger också på gemenskap – ett sammanhang där alla kan vara en Yoga Girl (#iamyogagirl) och dela med sig av sina erfarenheter och historier utan att dömas, säger Rachel Bråthén.

– Jag är inte unik och jag personligen kan bara hjälpa så mycket som en person kan göra. Men tänk vad mycket vi kan göra tillsammans och vilken stor skillnad det kan göra, fortsätter hon.

– Stereotypen av en Yoga Girl är en smal, ung, flexibel vit kvinna. Så är det inte, yoga är för alla! Oavsett ålder, kön, storlek, etnicitet, sexuell läggning, tro eller erfarenhet av yoga, så hör du hemma här. Vi diskriminerar ingen och vi kämpar alltid för mångfald och jämlikhet, inte bara inom yogavärlden, utan överallt, poängterar Rachel Bråthén.

Annons

Tidigare i år startade Rachel Bråthén även Yoga Girl Foundation som stöttar kvinnor och barn som utsatts för trauman, orättvisor, misshandel eller fattigdom. På den nya plattformen kan man givetvis stötta verksamheten.

– Men främst av allt, så tror vi att det går att förändra världen genom att först förändra sig själv, och att hjälpa andra är en naturlig del av den vägen, menar Rachel Bråthén.

Läs också:

Yoga Girls brev till dottern: Må hon aldrig räkna kalorier

6 yogaövningar även nybörjaren kan göra

5 överraskande hälsofördelar med att träna yoga

Annons