Artikeln innehåller reklamlänkar
FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Väckarklockan gör comeback – här är 3 anledningar att skaffa en

12 sep, 2019 
Skaffa en väckarklocka.
Vi är alla mer eller mindre beroende av våra mobiler. Men måste vi egentligen sova med den bredvid oss i sängen? Nackdelarna är många och för att klara sig utan den tipsar vi nu om 5 snygga väckarklockor som kan få ta plats på nattduksbordet.
Annons

Tips för bättre sömnBrand logo
Tips för bättre sömn

Var snäll mot dig själv. Skippa mobilen i sängen så sover du bättre och stressar mindre. Hjärnforskaren och psykiatrikern Anders Hansen berättar om hur vi påverkas av mobilen. Skapa de bästa förutsättningarna för dig själv – plocka bort det du mår dåligt av. En början kan vara att dra ner på mobilanvändandet, speciellt i sovrummet när det är dags att sova.

Så påverkas vår hjärna av mobilen

Kvinna med smartphone i sängen

Koncentrationsproblem

– Mobilen stör vår koncentration bara genom att finnas i samma rum. Ett experiment som visar på detta är när 500 universitetsstudenters minne och koncentrationsförmåga testades så visade det sig att de som fått lämna mobilen utanför rummet presterade bättre än de som hade den i fickan på ljudlöst.

Annons

Mindre sömn

– Det har visat sig att vi i genomsnitt sover 15–20 minuter kortare om vi har mobilen liggande på nattduksbordet. Lämna därför mobilen utanför sovrummet och införskaffa dig en väckarklocka.

Stress och oro

— Man vet att mobilen skapar stress. Ett konstant flöde av jämförelser och uppdateringar från omvärlden.

Kvinna sover

Tips på snygga väckarklockor

Arne Jacobson väckarklocka

Arne Jacobsens väckarklockor är en tidlös klassiker som står stabilt på nattduksbordet. Finns i flera färger, bland annat blått och grönt. Här hittar du den!  (reklamlänk)

Annons
Norm Tumbler alarmklocka i stål

Norm Tumbler är en väckarklocka från Menu, formgiven av Norm Architects med en modern design i rostfritt stål. När klockan ringer är det bara att vända upp och ned på den för att stänga av ljudet. Här hittar du den! (reklamlänk)

Innate väckarklocka från Karlsson

Innate är en väckarklocka från Karlsson, designad av Boxtel & Buijs i trä med ett tyst urverk och en enfärgad urtavla med siffror i ett stilrent och klassiskt typsnitt. Här hittar du den. (reklamlänk)

Annons
väckarklocka från Karlsson i beige

En klocka i en annorlunda design med mjuka former från Karlsson. Här i beige kulör med gulddetaljer. En minimalistisk väckarklocka i modern form och färg. Här hittar du den!  (reklamlänk)

Väckarklocka från House doktor i stilren design

House Doctor levererar en väckarklocka i stilren och nätt design i tonerna av trä, guld, vitt och svart. Här hittar du den!  (reklamlänk)

Foto: TT

Läs mer:

Har du sömnproblem – eller bara dåliga sömnvanor?

Har du mobilen bredvid sängen när du sover? Sluta med det

Forskare: Därför bör du lägga undan mobilen efter klockan 22

Annons