SömnMindfulnessOnt i magenPollenallergiNyttig matMunhälsa

Trött på bananflugor? Så bygger du en fälla!

04 okt, 2019 UPPDATERAD 02 aug, 2023
Bananflugor på äpple och på banan
Bananflugor kan vara svåra att bli av med om du försöker med tekniken att slå ihjäl dem. Svaret är att bygga en fälla som du fyller med vätskor som har ihjäl de äckliga krypen. Vi lär dig hur du lyckas.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Bananflugor kan verkligen driva en till vansinne och speciellt bra trivs de i köket – det sista stället i huset vi önskar se dem! Och inte blir det bättre när vi tänker på att de lägger tusentals ägg i fruktskålar, soppåsar och gamla vinflaskor…

Som tur är lever bananflugor bara i ungefär 30 dagar, men med tanke på den rasande fart de förökar sig i kan det kännas som att man ALDRIG blir kvitt dem. Har ditt hem blivit invaderat? Då behöver du en bananflugefälla!

Så blir du av med bananflugor med hjälp av citronBrand logo
Så blir du av med bananflugor med hjälp av citron

Så bygger du fälla för bananflugor

Blanda 1 del vinäger med ½ del honung och några droppar diskmedel i en skål. Fäst gärna lite plastfolie över skålen och gör hål i den. Bananflugorna kommer att lockas ner i skålen av den söta doften men väl nere i skålen drunknar de direkt eftersom diskmedlet tar bort ytspänningen så att flugorna sjunker direkt när de landar på vätskan.

AnnonsBygg en fälla för bananflugorna
Snart är det färdigsurrat. I ditt skafferi i alla fall.

Förhindra att bananflugorna kommer tillbaka

När du väl har blivit av med bananflugorna kan du motverka fler invasioner genom att förvara frukt i kylskåpet, slänga sopor minst en gång om dagen och se till att hålla rent och torrt i köket.

Är du riktigt på krigsstigen mot bananflugorna kan du sänka inomhustemperaturen något, de små krypen tycker inte om när det blir kallt och söker sig förhoppningsvis till varmare ställen än just ditt hus.

Bygg en flugfälla för bananflugor av citrus och din spis!

Citron och ugn
Ugn och citron kan göra susen!

Skulle inte detta fungera kan du bygga en fälla med hjälp av din ugn och ett par citroner. Exakt hur du gör hittar du här nedan. Önskar stort lycka till!

Källa: Expressen.se
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Annons