SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Tre gånger Danae Mercers ärliga bilder gjorde världen bättre

31 aug, 2020 
AvMåBra
Danae Mercers kroppspositiva konto hyllas
Mer ärliga gropar i våra flöden! Danae Mercer har miljontals följare och brinner för att ge en verklig bild av kroppen. "Särskilt viktigt för alla unga följare", menar hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
8 power-kvinnor du inte får missa på InstagramBrand logo
8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram

Frilansjournalisten och influencern Danae Mercer bor och verkar i Dubai. Hon gör ofta rese- och träningsreportage och var tidigare chefredaktör för hälsomagasinen Women’s och Men’s Health Middle East. Hon har också rapporterat i internationella medier från större idrottsevenemang som Special Olympics World Games, ett idrottsevenemang för personer med intellektuella funktionsvariationer.

1,8 miljoner följare

Men för den breda massan är Mercer känd för sitt hyllade instagramkonto, där hon under parollen ”Helping folks feel normal” bjuder på verklighetens oretuscherade bilder – men också låter följarna ta del av de trick som ligger bakom många av de poserande kroppar vi ser i sociala medier. Mercer visar dels hur vinklar, ljussättning och givetvis filter fungerar, men varvar också med peppiga poster där hon uppmanar kvinnor att skifta fokus från den egna spegelbilden till viktigare saker i livet.

Annons

Här är tre exempel på när Mercer hyllats för sina poster:

1. Vad hjälper bäst mot bristningar? Självförtroende!

Du kan äta all kål i världen, gnida in huden med konstigheter och ändå kommer bristningar och celluliter vara kvar. Att förändra bilden av dig själv görs i huvudet och att bygga självkänsla är a och o för ett härligt och lyckligt liv, menar Mercer. Och berättar också hur hon själv haft problem med just detta tidigare och hur hon lyckats jobba sig till en bättre plats mentalt.

 

 

2. Celluliter är normalt och INTE ohälsosamt!

Alla har celluliter. Sluta dölja det och sluta klassa det som ohälsosamt. Danae Mercers post är tydlig och reaktionerna likaså: över 84 000 personer gillar ärligheten och härligheten.

3. Det finns bra och dåliga vinklar – men en sann kropp

Tänk på att den som postar en bild på instagram oftast väljer den mest smickrande vinkeln. Mercer bjussar ofta på 360-bevis och i det här inlägget pratar hon om vikten av att visa verkligheten. Hon berättar att hon fått meddelanden från följare där kvinnor vågat slappna av inför sina partners för att visa hur hud och kropp beter sig.

”Om vi inte ger barn och ungdomar rätt bild av hur människokroppen ser ut så har vi skapat oss ett stort problem”, har Danae Mercer tidigare sagt.

Läs också:

12 kroppspositiva budord som peppar dig och din vän

Annons