SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Tommy Körbergs hälsobesked ett år efter hjärtoperationen

16 nov, 2021 
Tommy Körbergs hälsobesked ett år efter hjärtoperationen
För drygt ett år sedan fick han lämna sjukhuset efter en lång sjukdomskamp med en hjärtoperation och flera dygn i respirator. Nu berättar Tommy Körberg om hälsan och om planen för framtiden.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Här är det enkla knepet som skyddar ditt hjärtaBrand logo
Här är det enkla knepet som skyddar ditt hjärta

Förra hösten såg vi Tommy Körberg som en av artisterna i Så mycket bättre, där han gjorde tolkningar av Silvana Imam, Eldkvarn och Tove Styrke. Han fick även flera nya vänner, som Benjamin Ingrosso.

Efter sommarens tv-inspelningar blev det annat än musik och häng med kollegor i branschen. Han drabbades av en förkylning som satte sig på hjärtat, något som ledde till en hjärtoperation. Han var inlagd på sjukhus i flera veckor, och tillbringade fyra dygn i respirator, innan han till slut kunde skrivas ut.

– I början när jag låg där då kunde jag få väldigt morbida tankar. Jag tror till och med att jag skrev ett testamente, berättade en känslosam Tommy Körberg i Hellenius hörna förra hösten, kort efter att han fått komma hem ifrån sjukhuset.

Annons

Så gör Tommy Körberg för att bevara sin hälsa

Idag är hans tillstånd betydligt bättre, och han gör vad han kan för att ha hälsan i behåll.

– Jag går på ständiga kontroller, och jag kör fortfarande rehab. Min kondition är inte vad den en gång var. Jag går på gym och försöker hålla i gång så mycket jag kan, säger han i en ny intervju med Expressen.

Och trappa ner har han ingen plan på att göra.

– Äh! Trappa ner, vad är det för någonting? Nej, det är bara att jag håller mig frisk och håller mitt sångorgan i full ordning så går det så bra så. Sova mycket och dricka vatten, säger han i samma intervju.

Planen för framtiden

Ja, tempot är högt för Tommy Körberg efter att publiktaken plockades bort och publikhav äntligen kan fyllas igen. Under julen blir det krogshower, och under våren är det hans egna show som står på schemat.

– ”Grand Finale”, som de har döpt den till så fint. Som att jag ska dö eller något, men det vägrar jag, säger han.

Foto: TT

Annons