SömnStressMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Tänk på detta när du väljer trosor – för en bättre underlivshälsa

14 aug, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Välja rätt trosor.
Det är lätt att välja dina underkläder efter vad du tycker är fint eller efter hur mycket de kostar. Men det finns vissa andra faktorer som borde spela in när du köper nya trosor nästa gång. Här listar vi de vanligaste frågorna och reder ut svaren.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det finns otroligt många alternativ ute på marknaden när det kommer till underkläder. Allt från den finaste spetstrosan till den enklaste varianten. Det finns dock något annat än utseende och pris man bör ha i åtanke nästa gång man ska köpa nya trosor, speciellt om man vill se till att hålla en god underlivshälsa. Tidskriften Womens Health har nämligen pratat med en gynekolog som har besvarat de vanligaste frågorna om trosor, som du bör ha koll på. Se hennes svar nedan.

1. Kan materialet på dina trosor påverka underlivshälsan?

Ja, materialet på dina trosor kan påverka mycket mer än vad du tror. Jäst och bakterier frodas på mörka och fuktiga platser så välj alltid luftiga trosor som andas för att undvika irritationer.

2. Vilka material är bra att använda?

Det finns inget som säger att du med säkerhet kommer få en infektion eller irriterad hud av de material som inte andas lika bra som andra, men det finns en större risk. Köp därför alltid luftiga trosor i material som andas, som till exempel bomull.

Annons

3. Vilka trosor ska jag ha när jag tränar?

Till skillnad från den dagliga användningen av trosor så är bomull inte det bästa materialet att träna i. Om du inte har träningsbyxor där du kan skippa trosorna är det bra att investera i ett par som är direkt framställda för just träning.

4. Vilka material borde jag undvika?

Undvik som sagt trosor där din hud inte kan andas eller de som förmedlar en instängd känsla. Exempel på trosor du bör undvika kan vara de i syntetiska material som lykra och nylon.

5. Är stringtrosor ett bra val?

Stringtrosor är varken ett superbra eller dåligt val när det kommer till underlivshälsan, allt kommer tillbaka till vilket material du väljer.

6. Hur undviker jag svamp i underlivet?

Vet du med dig att du lätt kan få vaginala problem som infektioner eller svamp? Låt det då lufta ordentligt om nätterna, det kan hjälpa dig att bromsa oönskade infektioner och dylika problem.

Läs mer:

Skav mellan låren? Tove och Matilda uppfann underkläder mot problemet

9 vanliga misstag vi gör när vi väljer underkläder

Underkläderna som trollar bort dina extrakilon

Annons