Superstars 2020: Här är alla deltagare

Superstars 2020

Nu drar nya säsongen av tv-programmet Superstars igång. Programmet sändes för första gången på 70-talet och handlar om Sveriges största idrottstjärnor som gör upp i olika tävlingar. De tävlande kan ha avslutat sina karriärer eller fortfarande vara aktiva och den som vinner får titeln ”Superstar”.

Jessica Almenäs, som tidigare programlett bland annat Biggest Loser och Lets Dance leder programmet som i år är inspelat på Cypern. Förra året vann simhopparen Anna Lindberg titeln Superstar.

Jessica Almenäs programleder årets säsong av Superstars.

Jessica Almenäs programleder årets säsong av Superstars.

Årets tävlande i Superstars

De som tävlar om vinsten i år är en av världens bästa ishockeyspelare genom tiderna, Peter Forsberg, skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg, Champions League- och VM-bronshjälten Jesper Blomqvist, skidlegendaren Torgny Mogren, en av världens bästa handbollsspelare genom tiderna Magnus Wislander, höjdhopparen Emma Green med både EM-silver och VM-brons, simmerskan Emma Igelström som vunnit VM-guld och fotbollsspelaren- och diamantbollenvinnaren Hanna Marklund som vunnit både EM- och VM-silver.

Både Magdalena Forsberg och Peter Forsberg har tidigare även vunnit titeln ”Mästarnas mästare”, som sänts i SVT.

– Jag älskar att tävla och har gjort det i hela mitt liv. Jag ser verkligen fram emot att få mäta mig mot några av Sveriges allra främsta idrottsmän- och kvinnor. Ska jag vinna Superstars nån gång är det nu. Jag är i hygglig form och har tränat på rätt bra under sommaren, säger Peter Forsberg i ett pressmeddelande.

Magdalena Forsberg om tumören

Idrottsprofilerna i årets säsong tävlar inte bara mot varandra, de intervjuas också om livet och karriären av programledaren Jessica Almenäs i serien  ”Superstars berättar allt” som sänds på Dplay. Där pratar skidskytten Magdalena Forsberg ut om tumören hon drabbades av under 2018, rapporterar Aftonbladet.se.

– När jag fick beskedet var det fruktansvärt och jättejobbigt. Där och då visste jag ju inte om det var en elakartad eller ”snäll” tumör. Under två månaders tid väntade jag på besked och såklart var jag väldigt rädd, säger hon i programmet.

Tumören var som tur var godartad, berättar Magdalena sedan.

Då har Superstars 2020 premiär

Superstars sänds i Kanal 5 och på Dplay och Superstars berättar allt sänds på Dplay. Programmet har premiär ikväll, tisdagen den 28 januari.

Källa: Discoverynetworks, Aftonbladet.se, Foto: TT

Läs mer: 

Magdalena Forsberg om cancerbeskedet: ”Stod på skjutvallen och bara grät”

Jessica Almenäs fina hyllning av åldrandet på Instagram

Peters Forsbergs flickvän Nicole om fördomarna: ”Kämpat stenhårt”