Succéfilmen visar hur du kan skydda dig mot coronaviruset

Film från Vietnam om coronaviruset.

I takt med coronavirusets framfart pågår ständiga diskussioner kring hur man kan skydda sig mot viruset, samt minska spridningen av det.

I Vietnam har landets hälsodepartement haft ett lite annorlunda tillvägagångssätt när det kommer till att informera om Corona. De har nämligen släppt en tecknad video med instruktioner kring hur man bäst kan skydda sig.

Instruktionerna är tonsatta med en populär vietnamesisk låt – och har snabbt blivit en enorm succé. Originalfilmen har mer än två miljoner visningar på YouTube och mängder av visningar på TikTok.

Film visar hur man kan skydda sig mot coronaviruset

Låten, som heter “Ghen Cô Vy”, är en ny version av låten ”Ghen” från 2017.  Det är även låtens originalartister, ERIK och MIN, som sjunger i denna version.

Här är den vietnamesiska corona-filmen med engelsk textning:

Klippet har även genererat flera spin-offs på Tiktok där vietnamesiska ungdomar själva dansar – och visar hur de tvättar sig.

Här är ett exempel:

 

Så skyddar du dig mot Corona

Folhälsomyndigheten här i Sverige ger inte lika trallvänliga instruktioner, men ger dessa tips när kommer till att skydda sig mot Corona:

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögon.
  • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Bild och filmer från YouTube och Instagram

 

LÄS MER:

Coronaviruset: Törs man resa – och hur stor är dödligheten?

Så länge kan coronaviruset överleva utanför kroppen

Kan mitt postorderpaket vara coronasmittat – och 11 andra frågor om Kina-viruset

Senaste nytt om Coronaviruset:

WHO utlyser globalt nödläge med anledning av Coronaviruset

Vad är status på smittspridningen, varför är viruset farligare för män än kvinnor och vad är skillnaden mellan vanlig influensa och corona? Här har vi samlat alla artiklar om coronaviruset.

Läs allt om coronaviruset här

Utvald läsning