Studie: Så heter de mest olydiga barnen

Det här är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning
Slå på ljud

Valet av namn till sitt barn upptar en hel del tankeverksamhet hos de flesta blivande föräldrar. Det ska passa ihop med efternamnet, eventuella syskon, kanske vara en blinkning till någon släkting, vara fint, lagom trendigt, funka på engelska och inte rimma på något fult.

Det är bara några av alla de aspekter man ofta väger in innan man gör sitt slutgiltiga val. Här kommer ytterligare en faktor att ta in – även om det kanske bör tas med en nypa salt.

Vi visste sedan innan att Ronny, Conny och Sonny och andra som har namn som slutar på -y löper större risk att hamna snett i livet. Nu visar dessutom en ny engelsk undersökning att barn med vissa namn stämplas som olydigare än andra.

I undersökningen har 1500 föräldrar, lärare och barn fått ranka populära namn efter hur pass väluppfostrade man trodde dem vara.

Sämst till på pojksidan låg Jack, som fick 23 procent av rösterna. Framförallt var det lärarna som tyckte att ”Jack” oftare var dum mot kompisarna. Bland flickorna fick namnet Mia flest röster.

Så heter de mest ouppfostrade pojkarna

1. Jack

2. Harry

3. Charlie

4. Oliver

5. George

Så heter de mest ouppfostrade flickorna

1. Mia

2. Ella

3. Isabella

4. Amelia

5. Sophia

Nu är ju undersökningen baserad på brittiska namn, så i Sverige kanske listan hade sett annorlunda ut. Men – många av de här namnen är populära även i Sverige. Så vad säger ni som är föräldrar till Jack, Harry, Charlie, Mia och Ella?

Och så heter de mest väluppfostrade barnen

Samtidigt har man också listat namnen som förknippas med de mest väluppfostrade barnen.

Så heter de snällaste pojkarna

1. Arthur

2. Noah

3. Oscar

4. Muhammad

5. Leo

Så heter de snällaste flickorna

1. Isla

2. Ava

3. Grace

4. Olivia

5. Emily

Källa: Lifestyle Foto: TT

LÄS MER:

22 vackra barnnamn – på bara 2 bokstäver

100 vackra barnnamn – på tre bokstäver

Inspireras av kändisarna – 20 vackra barnnamn från 2020

Utvald läsning