SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Försover du dig ofta? Då är du smartare än andra!

20 mar, 2018 
AvJohanna Lejon
Trycker du på snooze-knappen så fort klockan ringer? Här är lite skön upprättelse för alla sjusovare: Nu visar en studie att ni är mer intelligenta än andra.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Svårt att lämna sängen på morgonen? Försover du dig ofta eller är beroende av att snooza? Vi har goda nyheter! En studie visar att ni morgontrötta sjusovare är smartare OCH lyckligare än oss andra. Studien Why Night Owls Are More Intelligent visar att människor som ofta försover sig eller sover längre på morgonen vaknar upp mer intelligenta och kreativa än alla andra.

Läs också: Låt morgontrötta börja jobba senare för bäst effekt

Forskarna bakom studien, Satoshi Kanazawa och Kaja Perina, har berättat att personer som trycker på snoozeknappen och helt enkelt ignorerar det faktum att plikten kallar och de måste gå upp har en mycket större dos självkontroll än personer som bara går upp. Genom att ignorera ditt alarm så lyssnar du på kroppen istället för på samhällets normer och krav – även om det gör dig mindre populär på arbetet eller i skolan.

Tidigare studier har också visat att personer som går upp efter klockan åtta på morgonen är lyckligare – och tjänar mer pengar.

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Läs också:

Lathet kan vara ett tecken på hög intelligens

Undersökning: Smarta har svårare att ta körkort

Studie: Morgontrötta personer är smartare

 

 

Annons