SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Steffo Törnquist om stora sorgen efter mammans bortgång

18 nov, 2020 
Steffo Törnquist om stora sorgen efter mammans bortgång
Steffo Törnquists mamma har gått bort, meddelar programledaren nu i ett tungt inlägg på Instagram. ”Vi som är kvar saknar henne oändligt”, skriver programledaren i Nyhetsmorgon om sorgen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

Vi ser Steffo Törnquist varje vecka i TV4:s Nyhetsmorgon, som en av programledarna. Nyligen drabbades han av corona, och försvann därför från tv-rutan ett tag – och fick ställa in sin medverkan under TV4:s president-valvaka. På Instagram berättade han om det tunga sjukdomsbeskedet.

– Jag hade över 40 grader i en dryg vecka, lite trångt att andas och det blev syrgas och dropp och ja, jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, sa Steffo i klippet och fortsatte att berätta om symptomen han drabbats av:

– Har jag smak? Nej, det har jag inte. Har jag doft? Nej, det har jag inte heller.

Hans hustru Caroline drabbades också, men hon ”fick bara en lätt förkylning” förklarade Steffo i samma veva. Men tack och lov är både han och hustrun idag friska och krya, och Steffo är tillbaka i Nyhetsmorgon.

Steffo om sin mamma och pappa

Men trots glada och friska besked möter Steffo nu ett annat tungt besked, hans mamma har gått bort. I ett inlägg på Instagram berättar han om den stora sorgen.

Annons

”Tack för allt, mamma. Ända sen pappa gick bort har mamma velat följa efter. Deras kärlek var livslång. I eftermiddags tog mammas hjärta slut och hon fick återigen krama pappa. Vi som är kvar saknar henne oändligt, ett socialt geni med varm och klar blick, men gläds också över tanken på återföreningen. Hej då, mamma, evigt älskad!”, skriver Steffo i inlägget.

Bland kommentarerna möts han av stöd från både TV4-kollegor som Anders Pihlblad, Soraya Lavasani och Jenny Strömstedt, och massor av tittare.

Steffo Törnquist om pappans prostatacancer

Det var 2013 som Steffo Törnquists pappa gick bort, efter sviterna av prostatacancer. När Steffo medverkade i Let's dance några månader senare hedrade han sin pappa genom en dans.

– Jag var med när han dog. Jag, syrran och mamma vakade in döden. Det var inget traumatiskt, men ett tomrum som man inte kan fylla, sa han i en intervju med Aftonbladet då.

Foto: TT

LÄS MER:

Malin Berghagens svåra tid med pappa Lasse Berghagen

Lena Hallengren: ”Vi har säkrat coronavaccin för hela Sveriges befolkning”

Kändisarnas reaktioner på de nya hårdare restriktionerna

Annons