FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Hockeymorsorna startade eget lag: "Vi firar oavsett resultat"

07 feb, 2024 
Spånga Madres spelar hockey
Spånga Madres är hockeylaget med en medelålder på 47 år, där de flesta spelarna aldrig ens hade hållit i en hockeyklubba. Skridskokunskaperna var det ärlig talat också sisådär med. Men det stoppade dem inte från att starta ett lag ihop!
Annons

När de två hockeymammorna Angeliqa Sekulic och Sara Wallén i våras föreslog att föreningen deras barn spelade i även skulle starta ett damlag, var gensvaret rungande. Klart att de skulle!

Idag består truppen av 26 spelare, och man växer stadigt i takt med att ryktet om laget sprider sig.

Måbra möter Gåfotbollslaget i EnskedeBrand logo
Måbra möter Gåfotbollslaget i Enskede

Alla spelar efter sin förmåga

Bara ett par av dem har någon erfarenhet av hockey sedan tidigare och alla spelar på sina villkor.

– Man kommer in och stapplar runt, men man har folk som peppar en och hjälper en. Och så får man liksom utvecklas på den vägen, berättar lagledaren Angeliqa Sekulic glatt.

Nya vänner och många skratt största vinsten

Alla är de överens om att den stora vinsten är att i fyrtioårsåldern hitta nya vänner med samma intresse och har samma driv.

Annons

– Det är en så sjukt tajt gemenskap, så roligt och ofiltrerat. Det är helt obeskrivligt. Man unnar alla att få uppleva det här!

Sent en vardagskväll i veckan, 21.30–23 står de på isen tillsammans. Utöver det har de ett fyspass utanför is och match varje helg under säsong. Dessutom brukar de försöka hitta så många luckor som möjligt till isträning under tiderna för allmänåkning. Att de hittat något de brinner för är det ingen tvekan om.

– Vi skulle nog kunna träna fem dagar i veckan! Men tyvärr klarar nog inte kroppen det, och så har vi familj och jobb att sköta, vilket vi tycker är jättejobbigt, vi vill ju bara åka skridskor och öva tillsammans, skrattar Angeliqa.

"Det spelar ingen roll om vi förlorar!"

Laget har haft både försäsongsträning och teoripass, på sommaren höll man igång genom att spela med inlines och man har till och med åkt på träningsläger. Men eftersom gänget bara spelat ihop sedan i våras är de trots glöden och den ambitiösa satsningen riktiga rookies jämför med de konkurrerande lagen. Därför har de heller inte vunnit en enda match hittills, men det gör ingenting.

Annons

– Vi firar efter varje match oavsett resultat, för att vi gör så mycket framsteg. Det är så mycket pepp i allting att det spelar ingen roll om vi förlorar med 7–0! Vi bjuder på oss själva. Vi peppar varandra, vi hjälper varandra, vi utvecklas tillsammans. Det är det som är vårt mål. Alla får vara med. Det är ju en resa att få vara med på det här tåget. Det är så roligt! avslutar Angeliqa Sekulic.

Annons