Sissela Kyle fick proppar i lungan av corona: "Helt uselt dålig"

Sissela Kyle corona
Intervju: Agnes Wold avfärdar den vanligaste myten om hur corona smittar
1:32

Efter reklamen: Intervju: Agnes Wold avfärdar den vanligaste myten om hur corona smittar

(1:32)

Slå på ljud

Innan pandemin bröt ut var skådespelerskan Sissela Kyle aktuell med föreställningen ”Etta på listan”. Turnén stoppades men produktionen hoppas starta igång igen under hösten.

På sin födelsedag den 17 mars lade Sissela upp ett inlägg på Instagram där hon skrev att hon drabbats av corona. Några dagar senare svarade hon en följare som hälsade ”krya på dig” med att skriva ”Känner mig lite bättre men den är så LÖMSK.” och syftade på sjukdomen.

Sedan dess har det varit tyst från 64-åringen, fram tills i måndags, den 5 april. I ett videoklipp som hon själv delat är hon ute och promenerar i vårsolen och hurrar högt, följt av texten ”Jubel! Fri från Corona! #tacksödersjukhuset#tackvården #livettillbaka”. Något som Aftonbladet var först med att skriva om.

I kommentarsfältet överöses Sissela av kärlek och frågor om hur hon har mått. ”Helt uselt dålig. Två veckor SÖS. Proppar i lungan. Allt gräsligt. Nu hemma. Jublande glad! Hälsa och ha det underbart”, skriver hon till programledaren Jenny Strömstedt.

Tackar vården

Hon riktar även ett stort tack till vårdpersonalen på södersjukhuset, där hon legat inlagd.

”Heja vården” och ”Jag är så jublande glad att vara tillbaka. Vården har varit fantastisk.”, skriver hon i kommentarsfältet.

Massor av kändisvänner skickar hjärtan till kollegan. ”Häääärligt!” skriver Babben Larsson och ”Bästa som hänt sedan Carola tog klack på rätt ställe i vår American smooth” skriver dansaren Tobias Karlsson som dansar med Carola Häggkvist i årets säsong av ”Let's dance”.

Under pandemin har flera andra kändisar skrivit öppet om sin sjukdomstid med covid-19. Jenny Alversjö, Steffo Törnqvist, My Martens och Christina Schollin är några av dem.

Foto: TT

Utvald läsning