Senaste babytrenden: Högklackade skor?

Många moderna föräldrar betonar vikten av att inte pracka på sina barn könsstereotypa roller, genom att inte klä flickor i rosa och pojkar i blått, eller ge flickor dockor och pojkar bilar etc.

Men sedan finns det de som tycker precis tvärt om. Till exempel finns det bikinis för bebisar, liksom rosetter man kan klistra fast på huvudet (eftersom bebisen antagligen inte fått hår ännu) – och oändliga mängder puttinuttiga kläder, skor, väskor och leksaker som ser till att eventuella främlingar direkt kan se om din tre månader gamla bebis är en pojke eller flicka.

Det senaste i raden dumheter är just detta: Högklackade skor för bebisar.

Läs också: Skäm bort din bebis på babyspa!

Skorna är förstås inte gjorda för att gå i, eftersom bebisar inte kan gå. Tanken är att de ska vara en ”söt accessoar” vid fotograferingar eller kalas.

Företaget bakom skorna, Peeweepumps, har inte helt oanat mött kritik. Till exempel anklagas de som att sexualisera små barn.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Här är två av kommentarerna som bilderna har fått på Instagram:

”Det här måste vara ett skämt. Snälla säg att det inte är på riktigt!”

”Höga klackar för barn?! Vad lever vi i för värld?! Skam på er! Låt små oskyldiga barn vara barn!”

Som ni kanske förstår har företaget även fått kritik för hur de stylar bebisarna på sina foton. Men företagets grundare Michele Holbrook är lugn trots kritiken:

De säger att man sexualiserar bebisar. Det är deras åsikt. Meningen med skorna är som rekvisita, mammor vill använda dem som en modeaccessoar till sina barn. Det är som när man tar på sin bebis en söt sparkdräkt eller kjol – det är en accessoar och inte mer.” säger hon i intervju med Footwear News.

Källa: Distractify

Foto: Instagram

 

Se tvillingarnas nattliga upptåg

Tvillingarna röjde på natten.

Läs också: Se tvillingarnas nattliga upptåg

 

Utvald läsning