SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Sanna Bråding hyllas för sitt gripande inlägg om utbrändheten

10 nov, 2017 
"Det här är jag, 37 år och utmattad" så inleder Sanna Bråding sitt hyllade inlägg om utbrändheten.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sanna Bråding är skådespelerska, programledare och bloggare – men också kämpande ensamstående tvåbarnsmamma. Sin senaste bloggpost inleder hon med orden ”Det här är jag. 37 år. Kvinna. Tvåbarnsmamma. Ensamstående. Egenföretagare. Krigare.  Men även.. Slutkörd. Trött. Känslig. Kärleksfull. Sårbar. Och just nu Utmattad”

I ett öppenhjärtigt inlägg beskriver hon hur stressen och pressen till slut blev för mycket. Hur hon, som så många andra, förstod att risken fanns men ändå inte trodde att hon själv skulle drabbas. ”Jag tänkte att det var för andra, men inte för mig. Jag hörde om det, såg närstående drabbas, men intalade mig likt förbannat att jag på något sätt stod över.” skriver hon.

Sanna berättar också hur hon kopplat ihop sitt egenvärde med sina prestationer, hur hon prisat sig själv – och också blivit hyllad – för sitt höga tempo och fokus på att leverera. Medveten om att beteendet skadade henne i längden har hon sedan nio år medvetet jobbat med sin inre hälsa. Men utmattningen slog till ändå.

Annons

”Och då, när jag nästan trodde jag var ”klar”. Då kom den riktiga smällen. Då när psyket & kroppen liksom smälte samman. Då när insikterna hann ikapp. Då när tiden var inne. Då när jag var redo. Då kom kraschen. Så nu är jag här. Det höll i 37 år.”, skriver hon.

Trots den svåra situationen lyckas hon se fördelen med sin smärtsamma process, som hon ändå kallar det ”mest häftiga jag genomlevt”.

”Nu håller jag på att bli den jag innerst inne alltid varit, men varit för rädd för att släppa fram.”, avslutar hon.

Den starka och ärliga texten hyllas nu av tusentals, läs mer på Sanna Brådings instagram och blogg på amelia.se

Varningslistan: 15 vanliga kroppsbesvär vid stress

Lär dig tolka kroppens signaler – och lär dig tolka dem i tid!

Läs mer: 15 vanliga varningstecken på stress

 

BILD: IBL / Instagram Sanna Bråding

Annons