Så påverkas dina bröst av att du sover med BH på

Är det farligt att sova med bh på?

Är du en av dem som sover med BH på? Det är ingenting ovanligt. När man förkovrar sig lite i ämnet kan man hitta många artiklar som framhäver fördelarna med att göra just det. Det kan handla om att brösten håller formen bättre – eller att det helt enkelt bara är bekvämare för kvinnor med stora bröst att sova med BH:n på.

Å andra sidan finns det en hel del rykten kring farorna med vanan. Somliga menar att det nattliga BH-användandet till och med kan förknippas med en ökad risk för bröstcancer. Så hur är det nu då? Bör vi eller bör vi inte sova med BH på?

Eftersom vi känner att vi har tröttnat på alla olika bud vill vi nu, en gång för alla, reda ut hur det egentligen ligger till.

Ingen ökad risk för bröstcancer

Flertalet forskare har gått ut med studier som visar att det INTE är någon fara att sova med BH:n på. Och att det skulle kunna kopplas till bröstcancer stämmer helt enkelt inte. Enligt en studie från Fred Hutchinson Cancer Research Center i Seattle, USA finns det ingen som helst koppling mellan bröstcancer och BH-användning. Vare sig du bär dem på dagtid eller nattetid, tajt eller löst.

Att BH:n skulle ha någon inverkan på tyngdlagen är inte heller särskilt troligt, och ingenting som de flesta experterna ställer sig bakom. Däremot säger plastikkirurgen Douglas McGeorge i en artikel i Daily Mail att BH:n KAN hjälpa mot bristningar för de kvinnor som har väldigt stora bröst. Huruvida det finns någon studie som stödjer det uttalandet är dock oklart.

Summan av kardemumman: När man samlar studier och utlåtanden från kirurger, forskare och experter verkar gemene mening vara att det är fritt fram att sova med BH på – om du tycker att det är bekvämt.

Källor: Womens health, Daily Mail, Huffington Post

Läs mer:

Vi har inte så bra BH-koll som vi tror

Stilexperten: Förvandla BH:n så att den passar toppen

Utvald läsning