HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Så bra biter tvål mot virus – se forskarens hyllade film här!

15 mar, 2020 
AvMåBra
Lucy Rogers visar hur bra tvål fungerar mot virus.
Se den korta och lärorika filmen här!
Annons

I dessa coronatider har det knappast undgått någon hur viktigt det är med handhygien. Det har också konstaterats hur effektivt handtvätt med varmt vatten och tvål eller handsprit fungerar för att ta död på coronavirus. Enligt Folkhälsomyndigheten har både tvätt med tvål och vatten och handsprit god effekt mot virus, men handsprit har sämre effekt om händerna är synligt eller kännbart smutsiga.

MåBra har tidigare skrivit om handsprit och problematiken med att det inte biter på till exempel virus som orsakar magsjuka. I fallet coronavirus har dock alla som finns ute i den svenska handeln effekt enligt samma källa.

Och för att få barn (och kanske även vissa vuxna) att förstå hur bra tvål fungerar har den brittiska vetenskapsskribenten och ingenjören Lucy Rogers spelat in en pedagogisk film som gjort succé över hela världen. Prova själv hemma, allt du behöver är vatten, svartpeppar. Och tvål.

Lucy Rogers visar hur tvål tar bort virus

Senaste nytt om Coronaviruset:

WHO utlyser globalt nödläge med anledning av Coronaviruset

Vi har samlat alla våra artiklar på ett ställe för att du lätt ska kunna uppdatera dig vad som händer kring corona just nu. Kanske undrar du varför fler män än kvinnor dör i corona eller hur pollen påverkar?

Läs allt om coronaviruset här

Annons