HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Programledaren har blivit mamma! Se första bebisbilden här!

29 mar, 2018 
Grattis Ida och Mattias! I tisdags tittade sonen äntligen fram, och trots osäkerhet kunde pappa NHL-stjärnan Mattias Ekholm vara med Ida Björnstad under förlossningen.
Annons

Många av oss känner igen Ida Björnstad från sportnyheterna i TV4, där hon jobbade fram till nyligen och även har drivit projektet ”Ge bort till sport”. Nu har hon, tillsammans med NHL-stjärnan Mattias Ekholm blivit förälder för första gången – till sonen William.

– Det är magiskt. Tänk att man kan känna så mycket kärlek till någon man inte träffat tidigare, säger Ida Björnstad till Expressen.

Läs också: Nu har Titiyos lilla tjej fått ett namn!

Kunde missat förlossningen

Det rådde lite spänning inför förlossningen, då beräknat födelsedatum var samtidigt som Mattias var på ett av laget Nashville Predators bortaresor – och han riskerade att missa sonens födelse. Men turen var på parets sida! Mattias kom tillbaka till Nashville sent i söndags och William såg dagens ljus under tisdagen.

– Helt otroligt. Det är klart att det var nåt som följde med hela tiden, en rädsla att vara själv. Men jag tror att William ville att Mattias skulle vara med. Det känns som att det var meningen och jag är väldigt lättad och tacksam över det, säger Ida Björnstad.

Annons

Läs också: Experten: Så tränar du när du är gravid

Förlossningen gick bra och paret är mycket lyckliga.

– Det var en förhållandevis kort förlossning och Ida var hur grym som helst. Vi är två väldigt stolta föräldrar till William, säger Mattias till Sportbladet.

Kommentar om sin vikt

Under graviditeten fick Ida höra av sin barnmorska att hon inte fick gå upp mer i vikt under sina sista gravidmånader – något som gjorde den slanka om än gravida profilen både ledsen och arg:

”Tidigare i veckan fick jag direktiv av min barnmorska att inte gå upp mer än tre kilo under de två månaderna som återstår… 😣 Vart kommer denna måttstock ifrån? Fundamentet måste ju ligga i att ha en hälsosam graviditet med motion och sund kost – och inte stirra oss blinda på vågen.”

Över 2400 personer gillade inlägget och hundratals peppande kommentarer kom in från andra kvinnor som varit i samma sits, bland annat tidigare TV4-kollegan Soraya Lavasani:

Annons

”Känner så igen mig (tyvärr) 🙁 Strunta i alla ”råd” och gå på hur det känns i kroppen ❤️ Du är SÅ fin!!! Kram!”

Läs också: Laila gick upp 35 kilo under graviditeten – så gick hon ner igen

Och från nyblivna tvåbarnsmamman Anna Brolin:

”Alltså min ilska här nu!!! Vågen bör inte vara fokus, måendet, värden etc… Hen är ute och cyklar. Inte du snyggo!! ❤️😍❤️😍”

Samtidigt som ett råd från ens barnmorska ofta tas på blodigt allvar och ses som vetenskap, och flera kommentarer såg ut som denna:

”Rekommendationerna bygger på att forskning visar att risken ökar för både mamma och bebis när man går upp mycket. Det är viktigt såklart att bm säger det på rätt sätt men det har inget alls att göra med kroppsideal utan din hälsa och bebisens hälsa.”

Källa: Expressen, Aftonbladet, Instagram  Foto: IBL, Instagram/@ibjornstad

 

Annons