Prins Daniel om vardagspusslet: "Jag är en modern pappa"

När prins Daniel förra veckan delade ut Svenska Dagbladets entreprenörspris ”Årets affärsbragd”, fick han också svara på en del privata frågor. Svenska Dagbladets Carolina Neurath undrade hur prins Daniel fick ihop vardagspusslet med tanke på allt han hinner med, samtidigt som han har två barn.

Läs också: Pappa, jag vet att du älskar mig, men snälla – tänk på det här

– Det är en bra fråga. Det är inte alltid vi killar får den frågan, det är bra, det är rätt. Jag är en modern pappa och försöker ta ett stort ansvar i hemmet också och vara med och skjutsa och lämna, precis som min fru. Jag kan inte svara på frågan hur vi får till det. Det är mycket tidiga morgnar och lite sömn, men det går ihop, säger han.

Prins Daniels – eller Olof Daniel Westling Bernadotte, som han heter – och kronprinsessan Victorias förhållande offentliggjordes 2002. De träffades efter att prinsessan Madeleine rekommenderat sin syster att anlita Daniel som personlig tränare. De förlovade sig 2009 och året därpå ringde bröllopsklockorna för paret.

Hyllar Victoria

Parets första barn, prinsessan Estelle, föddes 2012 och fyra år senare föddes lillebror, prins Oscar.

Läs också: Här ser lilla pojken sin pappa för första gången

Familjen bor på Haga slott och förra året intervjuades prins Daniel av Aftonbladet, som fick göra ett besök på slottet. För tidningen berättade han bland annat om hur han ser på det faktum att hans barn växer upp som två av landets mest offentliga personer.

Läs också: Bloggpappan: Varför glorifiera pappor som tar sitt ansvar?

– Jag känner mig otroligt glad över att jag har gift mig med en så varm, klok och väldigt bra person som dessutom är en fantastisk mamma. Som ger våra barn en otrolig trygghet och bra möjligheter. Det är mycket lättare att växa upp med två varma föräldrar som lägger ner mycket tid och energi och kärlek på sina barn än att växa upp i en miljö där det är kallt och inte finns något engagemang, sa han då.

”Handlar om kärlek, värme och omtanke”

Prins Daniel blev i det närmsta historisk när han som en av de första kungligheterna tog ut pappaledighet. För Aftonbladet berättade han hur han och hans hustru försöker skapa en så normal tillvaro som möjligt för barnen.

Läs också: Därför ger Anders Bagge upp: ”Blir nog inga barn”

– Det man växer upp med är ju det normala. Det normala handlar om mycket kärlek, värme och omtanke. Då är det fantastiskt. Jag oroar mig mycket mer för de ungdomar som växer upp som inte har engagerade föräldrar. Som nu i kölvattnet av Syrien och alla kriser i världen där unga människor flyr över halva jordklotet – det är dem vi ska oroa oss för.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria har också tidigare visat att de är två moderna föräldrar som tar med sina barn på roliga och påhittiga saker. Bland annat har de jagat Pokémons tillsammans, prins Daniel har tagit med Estelle på allsvensk fotboll och för någon vecka sedan fick Estelle och hennes föräldrar träffa medlemmarna i det legendariska hårdrocksbandet Kiss under deras Sverigebesök.

 

Därför faller kvinnor för män som liknar deras pappa

Closeup of smiling man carrying woman piggyback outdoor

Läs också: Därför faller kvinnor för män som liknar deras pappa

 

 

Utvald läsning