FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Populära SVT-programledaren drabbad av hjärnblödning

13 aug, 2020 
AvMinna Wallén-Widung
Inger Ljung Olsson, programledare för det populära SVT-programmet Go'kväll, har drabbats av en hjärnblödning. I ett inlägg på Facebook skriver hon själv om hur hon fått ligga på sjukhus kopplad till en respirator. ”Detta är inget jag önskar min värsta fiende”, skriver hon.
Annons

Inger Ljung Olsson, 53, har haft en dramatisk sommar. I ett långt inlägg på Facebook skriver hon själv om sina upplevelser.

”Vilket år. Dels en pandemi och med den en massa tråkiga konsekvenser, som påverkar oss alla eller många. Men livet pågår ändå. För min del har 2020 inneburit en hjärnblödning tidigare i sommar, eller rättare sagt en hjärnhinneblödning.”

Tiden i respirator

Som tur är fick hon snabbt hjälp. Hennes man reagerade snabbt på det inträffade och en akutbil var på plats kort därefter. Hjärnblödningen resulterade bland annat i att hon fick tillbringa tid i en respirator.

”Men jag delar en erfarenhet med de covid-patienter som varit mest sjuka: en tid i respirator. Detta är inget jag önskar min värsta fiende.”

Hon berättar i inlägget vidare om hur hon påverkades av de starka mediciner hon fick.

”Till några har jag till exempel berättat om fantastiska resor och äventyr, det var alltså under tiden skojmedicinerna gick ur kroppen. Jag har varit i Umeå hela tiden.”

Annons

Fokuserar på återhämtning

Inger Ljung Olsson meddelar att hon ännu har en bit kvar i sitt tillfrisknande. Hon passar också på att tacka personalen vid Norrlands universitetssjukhus för deras omvårdnad. Nu är hennes största fokus att tillbringa tid tillsammans med familjen och få en chans att vila upp sig.

”Jag mår bra nu men behöver tid för återhämtning. Återhämtning för mig innebär att umgås med familjen, att bygga styrka i kroppen och lagom stimulans för knoppen en tid framöver. Inget friskhetsfirande min del alltså men tids nog.”

Uppmanar alla att agera ansvarsfullt

Programledaren uppmanar också alla att ta hand om sig och agera ansvarsfullt för att inte bli sjuka.

”Må väl, tvätta händerna och håll avstånd! Du vill INTE ligga i respirator!!”.

När Inger Ljung Olsson är tillbaka i tv-rutan är ännu okänt. Johan Erhag, projektledare för Go’kväll, säger så här till Aftonbladet:

– Det är alltid ledsamt med sådana här tråkigheter men det är jätteskönt att allt har gått bra. Nu får hon återhämta sig och vila ut och vara med familjen så får vi hoppas att hon kommer tillbaka så småningom.

Allas.se har varit i kontakt med Inger Ljung Olsson som har godkänt att vi citerar hennes Facebookinlägg.

Annons