HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Pizza är nyttigare frukost än många frukostflingor

01 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Att äta den sista biten pizza till frukost kan vara att göra dig själv en tjänst – jämfört med om du väljer någon av de värsta frukostflingorna. Med protein, kolhydrater, grönsaker (förhoppningsvis) och ost innehåller pizza många fler näringsämnen.
Annons

Visste du att en pizzabit och en skål med flingor i mjölk innehåller nästan samma mängd kalorier? Många frukostflingor innehåller idag lika mycket socker som godis. De innehåller knappt några proteiner eller hälsosamma fetter. Däremot har pizza en större mängd protein vilket gör att du håller dig mätt och får mer energi under hela dagen.

Läs också: Dolt socker kan ligga bakom din övervikt

Även om du kanske inte ska byta ut din frukostrutin till enbart pizza så är det fortfarande ett bättre val än många av de flingor som är fulla av socker.

Men man ska inte dra alla flingor över samma mjölkskålskant. Det finns även många hälsosamma val i flingdjungeln. Flingor som innehåller mycket fibrer kan exempelvis sänka ditt kolesterol och kontrollera ditt blodsocker. Tricket är att leta efter flingor som innehåller max tre gram socker och har minst sex gram fibrer i sig.

Läs också: Inte bara dåligt för figuren – socker ger rynkor

Men glöm inte att frukosten är dagens viktigaste mål! Varken pizza eller sockriga flingor ger dig den start på dagen du behöver. Här är lite inspiration för en bättre morgonstund – 8 hälsosamma frukostar!

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Foto: IBL

 

Annons