Pappan drabbades av förlossningsdepression – läs hans känslomässiga brev till dottern

Hälsoverktyg

Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Recept
Veckans meny
Nyhetsbrev

Britten Ross Hunt fick barn förra året, dottern Isabelle. Men istället för att känna euforiska lyckokänslor kastades han in i en djup förlossningsdepression.

Oftast är det mödrar som drabbas av förlossningsdepression, men enligt en studie från 2012 från institutionen för folkhälsovetenskap vid Mittuniversitetet, drabbas drygt 10 procent av pappor av depression efter att de har fått barn.

Läs också: Studie: Träning kan hjälpa mot förlossningsdepression

Ross, som driver Instagram-kontot Isabloguk där följarna får se Ross och mamma Rachels vardagsliv med Isabelle, beskriver nu sina känslor i ett hjärtskärande brev till dottern. I brevet skriver han om det han kände i samband med födelsen – att han inte kände ”någonting alls” de tolv första veckorna och att han började hata dottern på grund av att han tyckte att hon hade förstört hans liv.

”Isabelle, det är svårt att skriva det här brevet, men troligen svårare att läsa det. Men oroa dig inte, jag kommer att vara med dig när du läser det. Jag kommer inte låta dig få reda på detta ensam. Jag vill vara där med dig när du läser det jag ska berätta”, inleder Ross sitt brev.

”Du var en fantastisk bebis, men det spelade ingen roll. Min depression brydde sig inte om hur bra eller dålig du var. Den sa åt mig att inte älska dig och att lämna dig”, fortsätter brevet.

Läs också: Det här är förlossningsdepression – vanligaste symptomen

“Som tur är, lyssnade jag inte. Mitt liv skulle ha sett väldigt annorlunda ut nu om jag hade gjort det. För innerst inne, under allt hat, ilska och depression, fanns en kärlek som jag visste var där, men som jag var tvungen att kämpa för att se. Den kärleken, tillsammans med stödet från mamma var det som fick mig att fortsätta.”

Ross avslutar brevet med att uttrycka sina känslor för dottern och passar också på att be om ursäkt.

”Vad som än händer i ditt liv nu, och vart det än leder så ska du veta: oavsett hur dåligt jag mådde förut, kommer jag alltid att älska dig jättemycket. Jag vet att du kommer ha frågor. Och jag vill alltid vara någon du kan prata med om vad som helst. Det här brevet var bara ett sätt att starta konversationen”, avslutar Ross brevet till sin dotter.

Källa: Walesonline, Expressen Foto via: Instagram/Isabloguk

Läs också: Mammans bilder visar olika sidor av förlossningsdepression

Dela på:

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra: