SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Originella namnvalet – det ska Carina Bergfeldts bebis heta!

05 mar, 2020 
Carina Bergfeldt och Hamilton
Efter en flera år lång kamp blev SVT-profilen Carina Bergfeldt och hennes Jesper Zølck äntligen föräldrar – på självaste alla hjärtans dag. Nu avslöjar Carina på Instagram var sonen ska heta – och det är så fint och originellt!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Den i skrivande stund tre veckor gamla sonen ska nämligen heta Hamilton. Ett inte helt ovanligt efternamn, men desto ovanligare som förnamn. Hamilton Bergfelt Zølck blir den 78:e personen i Sverige som har Hamilton som tilltalsnamn och den 36:e i Danmark. (Pappa Jesper är dansk).

Fina historien bakom valet av namnet Hamilton

Carina berättar vidare att sonen är döpt efter en musikal som handlar om USA:s första finansminister, Alexander Hamilton. Både Carina och maken Jesper älskar musikalen, som de har sett fyra gånger och ofta drar interna skämt och citat ifrån.

”Vi har marinerat det, prövat andra namn, men allt annat känns fel.” skriver Carina och fortsätter: ”Han var kreativ, han älskade det skrivna ordet, han bekämpade slaveri, han krigade för sitt lands frihet, han var en överlevare utan dess like.”

Carina berättar också att musikalen har varit en genomgående röd tråd i parets kärlekshistoria och flera låtar från den har spelat viktiga roller i deras liv tillsammans. Till exempel friade Jesper till Carina genom att citera låten Helpless. Men den kanske finaste referensen av alla är att paret gång på gång spelade Dear Theodosia för bebisen i magen för att tidigt pränta in följande rader:

”I swear that I’ll be around for you. I’ll do whatever it takes. I’ll make a million mistakes. But I will make the world safe and sound for you.”

”Välkommen till världen, Hamilton. Vi älskar namnet och vi älskar dig.” avslutar Carina. 

Foto: TT

LÄS MER:

Carina Bergfeldt har blivit mamma – delar lyckan på Instagram

Carina Bergfeldt i Sommar i P1 – talar ut om mörka uppväxten

SVT:s Carina Bergfeldt hittade en hemlig bror i USA

Annons