SömnStressMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Nyblivna mamman fick obotlig cancer och fick dagar att leva – blev frisk

09 apr, 2021 
AvAino Oxblod
Ashley Hallford
YoUtube.
Ashley Hallford var gravid med sitt första barn när hon kände en knöl i huvudet, och diagnostiserades med hjärncancer.
Ashley fick veta att hon bara hade dagar kvar att leva – men lyckades mirakulöst bli frisk från vad läkarna sa var en obotlig cancer.
– De var alla överens om att det var ovanligt och väldigt aggressivt, möjligt hormonellt påverkad cancer. Men ingen kunde diagnostisera den, berättar Ashley för People.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Det här är täta bröstBrand logo
Det här är täta bröst

Det var 2007 som Ashley Hallford först kände en knöl på sitt bakhuvud. Hon hade då gift sig med kärleken David Hallford tre år tidigare, och hade precis blivit gravid med parets första barn.

Ashley trodde först inte att det var något annat än en svullen lymfkörtel, men med tiden under graviditeten så blev smärtan värre. Gravid i vecka 32 var hon orolig att det var något allvarligt, och bestämde sig för att kolla upp det.

– Läkare från hela landet undersökte knölen. De var alla överens om att det var ovanligt och väldigt aggressivt, möjligt hormonellt påverkad cancer. Men ingen kunde diagnostisera den, berättar Ashley för People 2017.

Ashleys son förlöstes tidigt för cancerns skull

Man tog beslutet att förlösa hennes son i vecka 33 för att så snabbt som möjligt kunna komma igång med behandlingen som Ashley behövde. Fyra dagar efter förlossningen opererades hon och läkarna tog bort tumören.

Ashley med sonen.

Några veckor senare kom nästa skräckbesked – cancern hade spridits till hjärnan, båda lungorna och hennes lever, och Ashley diagnostiserades med cancer i steg 4, vilket brukar innebära att den är obotlig.

Annons

Trots att Ashley fick den maximala mängden strålbehandling en människa kan få under en hel livstid så fortsatte cancern växa. Hon bestämde sig då för att vända sig till sin tro, och fick stöd hos sin församling i Georgia där hon och familjen bor.

Ashleys familj fick höra att det var dags att börja dokumentera alla minnen, för läkarna visste inte hur mycket tid hon skulle ha kvar.

Ashley trodde inte hon hade mycket tid kvar.

Oväntade beskedet – var frisk från cancer

Men plötsligt kom en helt oväntad vändning – när läkarna röntgade Ashley kunde de plötsligt inte hitta någon närvarande cancer alls.

– Teoretiskt så är man inte botningsbar om man har cancer i steg 4. Jag träffade Ashley när hon var gravid, när hon hade knölen i nacken. Efter första behandlingen hittade man mer sjukdom i lungorna, och hon behandlades. Efter det har hon varit fri från sjukdomen... Det är inget mindre än ett mirakel, säger läkaren Debra Miller.

Annons

Ashley är övertygad om att Gud hjälpte henne att bli frisk.

– Min tillfriskning var Guds förtjänst, 100 procent, säger hon.

Efter att hon blivit frisk har miraklen avlöst varandra. Ashley, som i dag är 39, fick nämligen veta att hon hamnat i klimakteriet tidigt, och att hon antagligen inte skulle kunna få fler barn. Men 2013 fick hon en pojke, och 2017 en flicka.

I dag föreläser Ashley om sina erfarenheter, och vill skänka hopp.

– Jag vill ge människor styrkan att gå vidare – även när det kommer till infertilitet. Och om det är vad jag kan göra under ett liv, så kommer jag dö lycklig en dag.

Ashley med äldsta sonen när hon hade blivit frisk.
Annons