Nicole slutade med droger i 4 månader – se otroliga förvandlingen

Heroinmissbrukaren Nicole
5 saker att skriva ner för att lindra ångest
Slå på ljud

Den skotska studenten Demi-Nicole Dunlop, 27, missbrukade heroin och crack under två års tid. Det resulterade i att hon avmagrade och fick skorpor i hela ansiktet. Hennes historia skildras i flera brittiska medier.

Nu delar hon med sig av bilder som visar processen till att bli ren, för att tydliggöra för andra missbrukare vilken förändring som är möjlig utseendemässigt.

– Jag har varit helt fri från crack och heroin i fyra månader. Då har jag varit helt ren efter att ha varit missbrukare i två år, varenda dag, säger hon till Daily mail och fortsätter:

– Det tog lång tid att känna mig värdig. Jag har gjort bra ifrån mig och känner mig stolt över hur långt jag har kommit.

Hon tackar också sina 3500 vänner på Facebook som har stöttat henne under processens gång. Demi-Nicole menar att det inte skulle ha varit möjligt att bli fri från missbruket utan deras stöd.

– Ifall du läser det här och du är mitt i ett missbruk och du känner att du aldrig kan ta dig ur det där mörka, svarta, hemska dagliga cykeln av beroende. Det där svarta hålet. Du kan. Snälla tro mig, säger hon, och förklarar att hon är ett exempel på att det går att bli ren.

Hon var livrädd till en början för att dela med sig av sin historia. Nu är hon förlovad. Dessutom behandlas hon med läkemedlet metadon för att helt bli kvitt sitt missbruk.

Under tiden som Demi-Nicole var missbrukare blev hon också mamma till ett barn som är placerat på fosterhem.

Sedan tidigare hade Demi-Nicole också en 7-årig son som bor med hennes mor.

– Jag är ren men långt ifrån läkt. Så hon är på den bästa platsen, säger hon.

Demi-Nicoles förvandling efter att hon slutat med droger

Demi-Nicole Dunlop efter att hon slutat med droger.

Utvald läsning