Morgontrött? 8 smarta knep för att bli en morgonmänniska

Även om fördelarna med att vara morgonmänniska lockar är det just de tidiga morgnarna som kan ta emot. Att stiga upp i ottan är inte för alla – eller?

Morgonmänniskor är inte ett visst släkte och med rutiner och några smarta knep kan även den mest inbitna sjusovaren och kvällsmänniskan lära sig att uppskatta charmen med att få ut mer av dagen.

Läs också: Aldrig mer trött – bli pigg med expertens tips!

Här är de bästa knepen för att bli en sann morgonmänniska:

1. Ställ endast ett alarm

Att vakna till ett alarm är redan dåligt nog, men att vakna till tio alarm, som går igång med fem minuters mellanrum är riktigt hemskt.

Gör plågan kort och ställ endast ett alarm – och ge dig sjutton på att faktiskt gå upp då. Har du inget snooze-alarm är chansen mycket större att du faktiskt tar dig ur sängen efter första ringningen.

2. Låt mobilen vara på morgonen

Det är många av oss som kollar sociala medier det första vi gör när vi vaknar. Låt bli.

Eftersom det är lätt hänt att tiden rinner iväg eller att du somnar om är det bättre att skippa mobilaktiviteten och helt enkelt bara stiga upp så snart du stängt av alarmet.

Läs också: 6 frukosthacks som kommer underlätta din morgon

3. Ställ in kaffebryggaren

Förbered något du ser fram emot att stiga upp till, kvällen innan. Det kan vara något så enkelt som att sätta timer på kaffebryggaren, så att du vaknar upp till nybryggt kaffe, eller varför inte en härlig frukost som väntar i kylskåpet.

4. Ät frukost sittandes

Frukost anses av många vara dagens viktigaste måltid – ta vara på den och njut.

Har du svårt att hinna med på morgonen? Ställ alarmklockan 15 minuter tidigare. En kvart mindre i sängen gör egentligen ingen skillnad för hur pigg eller trött du är under dagen och det är så mycket härligare att äta frukosten i lugn och ro än att slänga i sig den i farten.

Läs också: 5 morgonrutiner som hjälper dig att hålla vikten

5. Lägg fram kläderna kvällen innan

Om du vet med dig att morgnarna tenderar att gå i stressens tecken är det alltid bra att vara förberedd.

Lägg fram kläderna redan kvällen innan och du slipper stressprova olika outfits när du egentligen borde vara på språng.

6. Gå upp och träna

För en kvällsmänniska låter det här kanske som ett skämt, men endorfiner är inget man skojar om. Faktum är att träning frigör en massa må bra-hormoner och även om det kan kännas tungt till en början handlar det bara om att få in rutinen. Efter det är det inga konstigheter.

Sätt ett nåbart mål till en början, det kan vara något så simpelt som att gå några varv runt kvarteret eller göra en kort workout i vardagsrummet.

Läs också: Experten: Därför ska du träna direkt på morgonen

7. Klä på dig

Jobbar du hemifrån kan det vara frestande att liggsitta med laptopen i bara pyjamas tills du är hungrig – men gör inte det.

Gå upp, duscha, klä på dig, ät frukost – innan du börjar jobba. Det kommer få dig att känna dig som en produktiv människa.

8. Lägg dig i tid

Det här är det VIKTIGASTE tipset som sätter standarden för hela morgondagen.

Efter att du gjort allt som behöver göras på kvällen – motstå frestelsen att sitta och sträckkolla serier eller scrolla onödigt länge på mobilen – bara för att du har tid.

Ta tillfället i akt och gå och lägg dig i tid istället och du kommer vakna pigg och utvilad, utan problem att stiga upp när det första (och enda) alarmet ljuder.

Källa: Cosmopolitan Foto: IBL

 

7 saker som är bättre än kaffe på morgonen

Läs också: 7 saker som är bättre än kaffe på morgonen

 

 

Utvald läsning