Modellen hyllas efter ärliga inlägget om sitt missfall

Modellen Ellinor Bjurström, 22, delar i sin blogg med sig sitt privatliv. Profilen är känd för att våga prata om både psykisk och fysisk ohälsa, och har tidigare bland annat skrivit om den kroniska sjukdomen psoriasis som hon själv lider av.

Nu har hon publicerat ännu ett ärligt inlägg – både på bloggen och på sin Instagram. Men den här gången handlar det inte om sjukdomen, utan om hur hon nyligen drabbades av missfall. I bloggen berättar hon om hur hon och pojkvännen Jimmy för sex veckor sedan fick beskedet att de var gravida i tionde veckan. Men så sent som för en vecka sedan, vändes allt upp och ner för paret.

Läs också: Illamående som gravid är ett gott tecken

”För ca 1 vecka sedan fick vi uppleva något som jag aldrig önskar någon annan – ett missfall”, skriver hon i bloggen.

I blogginlägget berättar Ellinor om hur hon efter det sorgliga beskedet, var i stort behov av att finna stöd i liknande historier från andra som gått igenom samma sak. Och efter att hon hittat andra kvinnors berättelser på nätet, bestämde hon sig för att göra likadant – dela med sig av sin egen upplevelse.

Läs också: Är det stor risk att jag får missfall igen?

Och även på Instagram berättar hon om den tragiska upplevelsen, där hon också förklarar varför hon tycker att det är så viktigt att våga prata om ämnet.

”Anledningen till att jag berättar för er är att jag har skämts i en vecka över vad som hänt oss. Jag har fått en känsla att man ska skämmas, att man ska vara tyst om ett missfall. Jag tycker att det är fel budskap”, skriver hon.

Och efter att hon delat detta har kommentarsfältet överösts med hjärtan, tack och ord från personer som kan relatera.

”Tack Ellinor för det här inlägget. Får mig som gick igenom exakt samma sak för två månader sen att känna att jag inte är ensam. Verkligen tack!”, skrivet en person för att visa sin tacksamhet.

”En smärta ingen borde få uppleva, men det kommer bli bra, jag lovar. Styrkekram”, skriver en annan.

Läs också: Livscoachens råd till ofrivilligt barnlösa par 

”Åh fina modiga Ellinor”, kommenterar en annan.

I kommentarsfältet syns också en annan känd profil. Bloggaren My Martens som idag har en son, berättar att även hon gått igenom ett missfall.

”Ge inte upp Ellinor. Fick också missfall innan Lilleman….. Försök tänka positivt. Och omge dig med de närmaste som får dig att må så bra som möjligt i situationen. kraaam”, skriver hon.

Foto: Instagram, IBL

Artikeln publicerades först på Hänt.se.