ANNONSSAMARBETE MED GARMIN

Mens, stress, sömn och säkerhet – i en smartwatch för kvinnor

Advertisement

En smartwatch anpassad efter kvinnors unika utmaningar och erfarenheter är fullspäckad med funktioner som underlättar och förbättrar kvinnors vardag. Det kan handla om att hålla koll på sin menscykel för att få en ökad förståelse för sin kropp eller om att maximera chanserna att bli gravid. Ett annat exempel är den inbyggda säkerhetsfunktion som gör att du kan känna dig tryggare när du till exempel tränar på avskilda platser. Vi guidar till fyra smarta funktioner som kan förenkla och förbättra vardagen.

Så fungerar stressövervakningen

Varje dag utsätts vi för olika typer av stress – och all stress är inte negativ. Stress kan till exempel få oss att hantera en fara eller prestera bättre under en begränsad tid. Men till skillnad från den stress som människan upplevt under många tusen år, en intensiv men kortvarig stress, är den stress vi upplever i ett uppkopplat samhälle av en lågintensiv men långvarig karaktär. Därför påverkar den oss ofta negativt och därför kan det vara bra att vara medveten om när och hur vi upplever den.

Dina stressdata i en Garmin smartwatch talar inte om varför du upplever stress, men den uppmärksammar dig på att något är fel. På så sätt är det enklare att bli medveten om stressfaktorerna i ditt liv och hur din kropp reagerar på dem. Utifrån det kan du hitta strategier för stresshantering som passar just dig.

Registrera symtom och håll koll på ditt mående under ägglossning, mens eller graviditet.

Därför är det bra att hålla koll på menscykeln

Om du försöker bli gravid vill du naturligtvis veta när dina chanser är störst, men det finns flera andra fördelar med att veta var i menscykeln du befinner dig. En typisk menscykel består av fyra faser: menstruation, follikulär fas, ägglossning och luteal fas. Varje fas påverkar både kroppen och psyket på olika sätt. I appen Garmin Connect visas den aktuella cykelns faser och var du befinner dig. Om du inte har mens kan du välja cykeltypen Ingen mens och fortfarande registrera symptom för att bättre förstå din kropp och din cykelrytm. Det här kan vara till hjälp om du ammar, har polycystiskt äggstocksyndrom, använder vissa preventivmedel eller befinner dig i klimakteriet.

Träna tryggt när och var du vill med den inbyggda säkerhetsfunktionen.

Skapa ökad trygghet med säkerhetsfunktionen

För många kvinnor begränsas möjligheterna att träna när och var vi vill på grund av oro för säkerheten. Det kan till exempel innebära att man undviker att träna på avskilda platser efter att det blivit mörkt. Genom LiveTrack-funktionen i Garmin Connect-appen kan du dela din planerade bana med andra och de kan se var du befinner dig i realtid. Du kan också meddela träningsklockan att du känner dig otrygg. Funktionerna för hjälp- och händelsedetektering skickar då ett meddelande med din plats till dina förinlagda nödsituationskontakter. Skulle något inträffa känner din smartwatch också av detta, och meddelar dina kontakter på samma sätt.

Förstå din sömn för att skapa långsiktig förbättring

Genom att förstå din sömn och hålla koll på din sömnkvalitet får du en indikation på om du får tillräckligt med vila eller om du borde försöka skapa bättre förutsättningar för god sömn. Utöver basinformationen, som när du somnade och vaknade, registrerar din smartwatch hur mycket tid du tillbringar i olika sömnstadier och du får information om när de inträffade under natten. Du kan också mäta din andningsfrekvens och blodets syremättnadsnivåer. Den samlade informationen ger dig en bra bild av din sömnkvalitet och eventuella förändringar över tid. Det kan motivera dig att skapa bättre förutsättningar för god sömn och bekräfta att de förändringar du genomför gör skillnad.

Välj mellan många snygga och smarta modeller från Garmin.

Läs mer om fördelarna med en smartwatch anpassad för kvinnor – och välj bland massor av snygga modeller – här.

TV: MÅNADENS ÖVNING – Cursty Squat
0:50

Efter reklamen: TV: MÅNADENS ÖVNING – Cursty Squat

(0:50)

Slå på ljud

Utvald läsning