SömnStressMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebristHuvudvärk

Mammorna hyllar sina kroppar efter graviditeten – se bilderna här!

25 apr, 2017 
En mage som burit ett eller flera barn blir sig sällan helt lik efteråt – men är lika vacker för det. På mammamagens dag visar vanliga mammor hur en mage kan ser ut efter graviditeten.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Initiativet Mamatummy day – mammamagens dag – startades av träningsprofilen Katarina Woxnerud för att uppmärksamma de bestående hälsoproblem som många kvinnor får efter en graviditet, bland annat delade magmuskler (diastas) och försvagad bäckenbottenmuskulatur. Läs mer om initiativet här.

Många mammor använder också mammamagens dag för att hylla sina kroppar som klarat av att bära och föda barn. Under hashtaggarna #mamatummyday och #mammamage laddar mammor upp bilder på sina magar för att de visa att de är stolta – även om de ofta ser lite annorlunda ut än innan graviditeten. Alla mammamagar – oavsett om det tillkommit lite hudbristningar, kejsarsnittsärr eller uttänjd hud – förtjänar att firas!

Se några av bilderna här:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Läs mer från Femina: 16 förlossningsbilder som visar hur fantastisk kvinnokroppen är

 

Hanna Hedlund om förlossningsskadorna

Läs också: Hanna Hedlund om förlossningsskadorna

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons