Mammans upptäckt: Tuggleksaken var täckt av mögel!

När det kliar som värst i bebisens mun på grund av växande tänder är det perfekt med något barnvänligt för dem att tugga på. En populär sådan leksak är Sophie the Giraffe, en ”tuggleksak” helt i naturligt gummi för småbarn som funnits i över femtio år.

Men när barntandläkaren och tvåbarnsmamman Dana Chianese upptäckte att hennes söners gummigiraff hade en underlig lukt öppnade hon av nyfikenhet upp den. Då möttes hon av en VÄLDIGT otrevlig syn:

Hela insidan av leksaken var fylld av svart mögel! Mamman insisterar på att hon tvättat leksaken enligt instruktionerna; med varmt såpvatten och handduk och inte låtit den vara under vatten för att det inte ska komma in vatten.

”Det gör fortfarande ont i hjärtat när jag tänker på att jag i månader lät mina bebisar tugga på mögliga leksaker”, skriver hon på Facebook-sidan Lewis’s Legacy Little Lives Matter.

Läs också: Så vet du om leksakerna är giftiga

Och hon är inte ensam. På Amazon.com varnar föräldrar för produkten i recensionerna. Stephanie Oprea är en av dem.

”Se upp om du har en dreglig bebis – det kommer at komma in fukt och bildas mögel”, skriver hon.

Stephanie Operas bild på sin leksaksgiraff

Stephanie Operas bild på sin leksaksgiraff

Till Huffington Post svarar tillverkaren Vuilli med att åter hänvisa till rengöringsinstruktionerna – att Sophie ska rengöras med en våt handduk.

Enligt Dr. Lyuba Konopasek vid New York Presbyterian/Weil Cornell Medical Center är mögel på barnleksaker sällan farligt. Enda gången det är riktigt farlig är om barnet är allergiskt mot mögel eller har en immunsjukdom.

Så, kanske inte farligt – men hur fräscht är det???

Källa: Essential baby, Good housekeeping

 

Farliga kemikalierna som måste bort från barnens rum!

Få bort farlig kemikalier från barnrummet.

Läs också: Experten: Farliga kemikalierna som måste bort från barnens rum NU!

 

 

Utvald läsning