Mammans coola bilder på sportprinsessorna får världen att jubla

Heather Mitchells bilder.

Vi människor är duktiga på att dela in oss själva i fack – och vi inkluderar gärna våra barn. Coola tjejen, blyga flickan, nörden, fotbollskillarna, mattesnillet etcetera. Men varför måste det vara så?

Det frågade sig den amerikanska mamman Heather Mitchell efter en konversation med en annan mamma på dotterns softball-träning. Den andra mamman påstod då att hennes dotter inte var sportig, utan en ”girly girl” – typiskt flickig.

– Jag kunde inte sova den natten, allt jag kunde tänka på var ”Varför måste man välja?”, berättar Heather för tidningen Today.

Ville visa en annan bild av flickor

Redan nästa dag tog Heather med sig sin dotter Paislee till sin fotostudio, eftersom hon arbetar som fotograf, med idén att låta dottern posera som den hon egentligen är: En sportig prinsessa.

Efter att ha postat några av bilderna började andra föräldrar höra av sig och be henne ta likadana bilder med deras döttrar.

Heather berättar också för NBC att hon minsann älskade att gå på matcher som ung – och läppstiftet var på varje gång.

Här är några av Heather Mitchells coola bilder på tjejerna:

– Våra döttrar behöver inte välja. När jag var liten sa mina föräldrar att jag kunde blir vad jag ville när jag blev stor. Det var först långt senare jag insåg att alla inte var lika lyckligt lottade, berättar Heather Mitchell.

Källa: Parents  Foto: @HMPCoutureImagery/Instagram

Läs mer:

12 roliga bilder som sammanfattar första året som förälder

Se pappans fantasifulla bilder på sina fyra barn

Så har barn det runtom i världen

 

Utvald läsning