Malin Olssons tuffa tid efter graviditeten: "Jag blev likgiltig"

Hälsoverktyg

Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Recept
Veckans meny
Nyhetsbrev

I vår kommer vi att få se en hel del av programledaren Malin Olsson. Förutom SVT:s Vem bor här leder hon också tävlingsprogrammet Vi i Femman.

Och Malin älskar att vara tillbaka på jobbet igen. 37-åringen har nämligen varit mammaledig efter att familjen utökats med dottern Blanka, som snart fyller två år.

Att få barn var något hon och sambon Simon Peyron, 25, verkligen önskat, men det har inte varit helt lätt. Bland annat har paret gått i terapi för att få vardagen att gå ihop.

– Det har på ett sätt varit vår räddning. Att man pratar och är öppen om hur man har det. Och att man får hjälp med hur man kan tänka. För man är så trött hela tiden, det sliter så mycket på en själv och på den andra i relationen. Man är kanske inte alltid sitt bästa jag, den där härliga personen som man var en gång i tiden. Man måste kämpa lite mer för det nu, säger hon till tidningen Hälsoliv.

Drabbades av nedstämdhet

Stundtals har Malin också känt sig deprimerad, nedstämdhet som alltid verkar inträffa innan hennes mens.

– Sedan jag fick barn har jag kommit underfund med att jag är mer känslig. Och det infaller en vecka innan mens. Jag är mer explosiv från insidan än vad jag varit tidigare. PMS har kanske de flesta kvinnor erfarenhet av, men för mig blev det så starkt att jag blev likgiltig och kände att nä, nu skiter jag i det här, förklarar hon och fortsätter:

– Inte så pass att jag inte ville leva, men någon sorts depressionskänsla. Efter några dagar eller en vecka går det över. För mig har det varit skönt att kunna vara öppen med det.

Nu tror programledaren att nedstämdheten kan bero på PMDS, en kraftig form av PMS. I dag önskar Malin att hon fått mer information av vården om hur det blir efteråt, även om hon tycker att hon återhämtat sig väl efter graviditeten.

–När barnet väl är ute känns det som man bara släpps vind för våg, säger hon till Hälsoliv.

Läs mer:

Allt du behöver veta om PMS och PMDS

Därför måste vi prata mer om PMS och PMDS: ”Det är ett hån”

Ingrid fick Hyperemesis gravidarum: ”Tyckte inte om bebisen i magen”

Foto: TT// Christian Örnberg 

Dela på:

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra: