FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Malin Gramer: "Jag kan inte leva ett normalt liv"

16 feb, 2022 

Programledaren Malin Gramer, 43, fick diagnosen långtidscovid och blev även deprimerad. För MåBra berättar hon om den tuffa tiden och om febern, som efter två år, fortfarande inte ger med sig.

— Svårast är att leva ett normalt liv när jag inte kan planera något och ständigt bokar av saker.

Annons
8 saker du inte visste om Malin Falk GramerBrand logo
8 saker du inte visste om Malin Falk Gramer

Efter två års långtidscovid, varvat med andra sjukdomar så som bihåleinflammation och depression med långa perioder av ”ingen som helst livslust”, hoppas Malin nu inget annat än att få vara frisk och feberfri framöver.

På sociala medier beskriver tvåbarnsmamman sin tuffa sjukdomskamp som nu pågått i två år. Hon berättar att det hela började i mars 2020 när hon drabbades av Covid-19 med feber, huvudvärk, hosta och svåra andningsproblem.

Malin Gramer: "Mitt psyke blev så nedbrutet"

”Det enda jag ville göra var att ligga i sängen i ett mörkt rum och kolla på serier. Jag hade ingen energi och mitt psyke blev så nedbrutet”, skriver hon på Instagram.

Åtta veckor senare, i maj 2020, kände Malin Gramer hur livet sakta kom tillbaka. Hon kunde äntligen ställa sig upp och gå ut, säger hon. Sommaren kom och gick och Malin mådde äntligen bra.

Annons

”Sen kom hösten och i september när barnen börjat i skolan och på föris så blev jag sjuk igen”, fortsätter hon och förklarar att sjukdomen kom och gick under flera veckors tid. Och så höll det på. I december fick hon allvarliga bröstsmärtor och sökte akutvård. Januari året därpå fick hon bihåleinflammation och var sjuk under tio veckor.

Hej Malin, hur mår du idag?

— Jag mår lite upp och ner, vissa dagar är toppen andra dagar så vaknar jag med feber eller märker på kvällen att jag fått feber igen, berättar Malin för MåBra.

För samtidigt som Malin mått allt sämre, haft obefintlig energi och "hjärndimma" har prover visat att hon är frisk som en 25-åring. Hon gråter när hon får provsvaren.

Många som känner igen sig i Malins situation

Efter Malins inlägg har kommentarerna och kärleken flödat in i kommentarsfältet. Många känner också igen sig själva i Malins sjukdomsbild, vilket hon tycker är sorgligt.

Annons

Vad har varit tuffast under den här perioden?

— Svårast är att leva ett normalt liv när jag inte kan planera något och ständigt bokar av saker på grund av feber. Febern och tröttheten gör att jag har noll energi, vilket är svårt när man har barn och familj.

I veckan tar Malin sin tredje dos vaccin, efter att ha testats positivt i början av februari i år. Den. här gången var hon sjuk i 10-14 dagar men huvudvärken och febern hängde kvar. Trots de mentala och fysiska utmaningarna går Malin in med hoppfullhet och för att få vara frisk i vår.

— Hoppas bara att få bli frisk. Att jag får slippa febern och att få bli den gamla Malin igen, säger hon till MåBra.

Foto: TT

Annons