SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Magdalena Forsberg om sjukdomen – trodde det var cancer

10 jan, 2022 
Magdalena-forsberg-cancer-
För snart fyra år sedan drabbades Magdalena Forsberg av en smärta i magen. Fram tills beskedet kom huruvida det var cancer eller ej – levde hon i limbo.
”Jag har blivit en annan person”, säger hon om sjukdomsperioden nu.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 vanligaste cancerformerna i SverigeBrand logo
5 vanligaste cancerformerna i Sverige

Våren 2018 rasade den före detta skidskytten, numera tv-profilen, Magdalena Forsbergs, 54, värld samman. Efter en tid med hälsoproblem och magont valde hon att uppsöka en läkare då hon bland annat testades för laktos. Hon ändrade sina kostvanor men besvären ville inte ge med sig. Magdalena kände det som om något tryckte bak mot ryggen. Nya läkarbesök följde och Magdalena Forsberg fick röntga mage och rygg och man hittade en tumör på hennes njure. Tumören ”satt illa” och läkarna fick därför ta bort hela njuren.

Annons

Magdalena Forsbergs tuffa tid innan beskedet

Under två månader satt Magdalena Forsberg som på nålar i väntan på utlåtanden från läkaren huruvida tumören var godartad och om de hade fått bort allt. Denna period valde hon att tillbringa med familjen som består av maken Henrik, 54, och sönerna Olle, 18, och Erik Forsberg, 14. I en intervju med Hemtrevligt berättade hon om sina tankar då och hur hon ”ville lära sina killar allt om livet, allt från känslor och relationer till att laga mat och sköta tvätten”.

magdalena forsberg med barnen och maken
Magdalena Forsberg med sin man Henrik Forsberg barnen Olle och Erik på premiäröppningen av Gröna Lund 2019.

”Jag var så rädd”

– Och jag drabbades av en känsla att nu mer än någonsin ville jag ta vara på livet och nuet. Allt i tillvaron blev så mycket mer intensivt, gräset blev grönare och havet blev blåare, sa Magdalena Forsberg som tog långa promenader varje morgon för att samla kraft.

Annons

Hon förklarade vidare:

– Jag var så rädd, framför allt kände jag en rädsla över att inte få fortsätta se mina barn växa upp. Det stämmer verkligen att när man är frisk har man tusen önskningar, men nu hade jag bara en, säger hon i tidningen.

Magdalena Forsberg kom på andra plats i Let's Dance 2019, här på bild med stora stödet maken Henrik.

Magdalena Forsberg: ”Jag trodde det var cancer”

I början av augusti samma år, 2018, fick Magdalena Forsberg beskedet om att tumören var godartad, och hon kunde andas ut.

– Den visade sig vara godartad, men det visste jag inte. De opererade bort min njure och så fick jag vänta i åtta veckor. Under tiden trodde jag att jag hade cancer, men så fick jag beskedet att den var godartad. Det var det bästa beskedet jag kunde få och det har förändrat min syn på livet. Nu är det bara att tacka ja till saker och bara ”gört”. Jag har blivit en lite annan person efter den erfarenheten, säger Magdalena Forsberg i en intervju med Aftonbladet.

Annons
magdalena och claes i på spåret
Med parhästen Claes Elfsberg i SVT-programmet På spåret!

Foto: TT/Instagram

TV: 5 saker om Magdalena Forsberg du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Magdalena Forsberg du kanske inte visste
Annons