MåBra testar: Vårdande kroppsoljor

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

En bra olja ger både näring, fukt och fett till vintertorr hy. MåBra:s testpanel har provat sig igenom ett antal av marknadens utbud. Här är topp-5!

Stramar huden? Här är fem fina kroppsoljor som lindrar!

Dr Hauschka Body Oil Ros – bäst i test!

Omdöme: Klar favorit! Tjock, härlig olja som tas upp snabbt av huden. Ganska stark, men god doft. Snäll, irriterar inte ens känslig hud. Har en bra och långvarig effekt mot torr hud. Man blir lyxigt len och mjuk. Behagligt fräsch!

Betyg: 5 av 5

Pris: 183 kr

Psst! Du missar väl inte vår julkalender med spännande vinster varje dag? Dr Hauschkas Body Oil gömmer sig bakom en av vinstluckorna.

Kolla här om det är dagens!

Makeup Store Body Velvet

Omdöme: Superskön och smidig sprayolja med mild, lite söt och fruktig doft. Går in snabbt i huden utan att lämna hinna. Toppen som vardagsolja när man inte vill dofta för mycket. Fuktar lagom och utan kladd, men inget för supertorrisar.

Betyg: 4 av 5

Pris: 260 kr

Erbario Toscano Dry Oil Olive

Omdöme: En ”torr” olja som snabbt går in i huden. Mjuk, tunn, smidig. Ger sammetskänsla. Passar den som inte vill ha så mycket olje-effekt utan bara fukt. Kladdar inte. Något odryg. Plus för plastflaska – känns säkrare i badrummet.

Betyg: 3 av 5

Pris: 169 kr

Clarins Body Treatment Oil

Omdöme: Tjock, exklusiv och behaglig! Doften delar panelen: För stark och medicinsk menar vissa, örtigt frisk, säger andra. Oljan ska ha en uppstramande effekt, och kanske, kanske stämmer det. Torrhetsrynkorna försvinner i alla fall. Lätt att få in i huden. Flaskan har en stor öppning, risk för överdos. Minus för glasflaska som lätt blir hal.

Betyg: 3 av  5
Pris: 475 kr

Estelle&Thild Ecorganic Body Oil Neroli

Omdöme: Ganska anonym och doftfri olja som gör huden len men kanske inte så länge. Sticker inte ut, lite för diskret. Oljan absorberas inte helt utan lägger sig delvis på huden. Bra med plastflaska!

Betyg: 3 av 5

Pris: 195 kr

Så gjordes testet

Vi har låtit en grupp kvinnor i åldrarna 25-60 år prova ett urval av produkter inom samma kategori. De fem som fått bäst betyg presenteras här. Testet är inte vetenskapligt, utan bygger på personliga bedömningar.

LÄS OCKSÅ:

MåBra testar: Djupverkande anti age-serum

MåBra testar: Strukturvax och shapers

MåBra testar ögonrollers

Redaktionens tips
Dela på: