SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

MåBra 21 dagar – frågor och svar

03 jul, 2024 
MåBra Redaktionen
Här hittar du vanliga frågor och svar om vår tjänst MåBra 21 dagar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Frågor och svar om tjänsten

Visste du att det tar 21 dagar att skaffa en ny vana? Nu har du chansen att skapa nya rutiner kring kost och träning tillsammans med oss! Under 21 dagar får du exklusiv tillgång till utvalda recept och nyinspelade träningsfilmer på mabra.com, dessutom får du dagliga råd och fördjupningar via din mejl och tillgång till vårt community på Facebook. Här hittar du vanliga frågor och svar om vår digitala tjänst MåBra 21 dagar!

Vad är MåBra 21 dagar kost & träning?

MåBra 21 dagar kost & träning är en digital tjänst från MåBra, skapad för att hjälpa dig odla nya vanor inom kost och motion. Under utmaningens aktiva tid (21 dagar) får du mejl och access till sidor på mabra.com med instruktionsfilmer och recept. Du får dessutom tillgång till vårt community på Facebook, där vi delar framgångar, pepp och utmaningar i en sluten grupp.

Höstens utmaning leds av Sandra Hiort, MåBra:s egen expert på kost och träning, och Leila Söderholm, personlig tränare, föreläsare och hälsorådgivare.

Annons

När börjar utmaningen hösten 2024?

Höstens 21 dagar drar vi igång 2 september och den pågår till och med 23 september.

Vad ingår i MåBra 21 dagar kost & träning?

Under 21 dagar får du mejl med lärorika fakta, råd och pepp samt tillgång till hundratals recept, färdig kostplan och nyinspelade träningsfilmer på mabra.com

Passar tjänsten alla?

Det snabba svaret är JA, både kosten och träningen är anpassad för att skapa nya sunda vanor. Du behöver inte vara vältränad eller en van kock för att använda dig av recepten eller följa passen. Har du konstaterad sjukdom eller andra hälsorelaterade utmaningar bör du rådgöra med din läkare innan du antar utmaningen.

Läs mer om våra hälsovillkor under punkt 10 i våra köpvillkor.

Vad kostar det?

Ordinarie pris är 499 kronor, men denna premiäromgång betalar du endast 249 kronor.

Hur anmäler jag mig?

Anmälan är öppen mellan 1-30 augusti och stänger sedan. Läs mer på mabra.com/21dagar

Annons

Vad behöver jag för att delta?

Tjänsten är digital, du behöver ha tillgång till ditt mejlprogram och ha en dator eller smartphone/läsplatta med uppkoppling. Det är en fördel om du har ett Facebook-konto, eftersom vi har en grupp för utmaningen på samma plattform, men det är inget krav att bli medlem eller delta aktivt i den.

Kommer jag ha tillgång till tjänsten efter avslutad utmaning?

Din access till de låsta delarna på mabra.com, där recept och träningsfilmer finns, kommer automatiskt stängas av en månad efter avslutad utmaning.

Hur kommer jag i kontakt med kundservice?

Om du inte får svar på dina frågor via denna sida eller våra köpvillkor kan du kontakta kundservice på

[email protected] eller 042 - 444 30 00

Hur fungerar ångerrätt eller reklamation?

Du kan läsa allt om dina konsumenträttigheter via våra köpvillkor, du hittar dem här.

Frågor och svar om vår Facebook-grupp

Ni har en Facebook-grupp, måste jag skapa ett konto eller bli medlem där?

Annons

Nej, det är helt frivilligt!

Hur hittar jag Facebook-gruppen?

Det är en privat och låst grupp, länken till den finns därför endast för tjänstens deltagare i de mejl som skickas i anslutning till utmaningen.

Kommer Facebook-gruppen finnas kvar efter avslutad utmaning?

Höstens omgång av MåBra 21 dagar kost & träning avlutas 23 september, kort där efter stängs också gruppen på Facebook ner. Men det aviseras i god tid innan!

Kan ni hjälpa mig med Facebook-relaterade frågor?

Tyvärr inte, eftersom Facebook är en egen plattform kan varken MåBra eller vår kundservice bistå med support. Då hänvisar vi till Facebook egen kundkontakt.

Frågor och svar om kosten

Måste jag följa kostplanen?

Du väljer helt själv om du vill följa föreslagen kostplan helt eller delvis. Det finns mängder av andra utvalda recept att boosta dina kostvanor på. Följ dem eller välj att bara inspireras, denna gång kanske enbart fokus på träningen räcker för dig. Du väljer!

Annons

Jag är vegan, passar recepten även mig?

Är du van att själv byta ut ingredienser till plantbaserade alternativ så passar receptbanken och kostplanerna bra! Det finns dock ingen anpassad kostplan eller uttalade veganska recept.

Fungerar tjänsten om jag är vegetarian?

Det finns ett stort utbud av vegetariska recept (lakto-ovo) och receptbanken fungerar bra för dig som är vegetarian. Det finns dock ingen anpassad vegetarisk kostplan, men du kan enkelt lägga upp din matplan själv.

Jag är glutenintollerant, finns det anpassade recept?

Är du van att själv byta ut ingredienser till glutenfria alternativ så passar receptbanken och kostplanerna bra! Det finns dock ingen anpassad kostplan eller uttalade glutenfria recept.

Hur många recept finns det?

Just nu trängs över 100 sunda recept i vår bank, från frukost, lunch och middag via mellanmål och desserter!

Vad är Grete Roede?

Grete Roede (1939–2019) var en norsk kostrådgivare och författare. Hon grundade Roede-metoden som fokuserar på sund mat, fysisk aktivitet och hållbara vanor för att uppnå en hälsosam livsstil. Metoden lever vidare på Roede.com där man kan hitta praktiska verktyg och recept för att uppnå långsiktiga resultat. MåBra 21 dagar kost & träning har ett urval av Roedes goda och nyttiga recept.

Annons

Hur många kalorier är det per recept?

Recepten är noga utvalda för att vara lättlagade och tillföra maximalt med näring, smak och mättnad. Samtliga har ett maxtak på 500 kcal/portion

Frågor och svar om träningen

Hur långa är träningspassen?

De är 15 minuter, en härlig träningskvart om dagen med andra ord!

Vilken typ av träning är det?

Leila Söderholm ser till att täcka hela kroppens behov. Under våra gemensamma 21 dagar tränar vi styrka, kondition, balans och rörlighet. Men vi ger också vårt allra innersta extra omsorg i ett nedvarvande lymfyoga pass!

Kan alla delta i träningen?

Ja, så länge du uppfyller hälsovillkoren passar träningspassen alla. Leila Söderholm instruerar så att du enkelt hittar DIN nivå i filmerna.
Annons