SömnStressMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebristHuvudvärk

Linnea Henriksson är gravid – visar upp kulan på Instagram

28 nov, 2018 
Linnea Henriksson är gravid! På Instagram visar hon upp babykulan och skriver: "Med en ny människa på g till denna värld förstår ni nog hur viktig en låt som Småtjejer är för mig." Dagen till ära släpper hon även en remix av låten tillsammans med sex andra artister.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Artisten Linnea Henriksson, 32, avslöjade under gårdagskvällen att hon väntar barn tillsammans med sambon Wille Alin som även är gitarrist i hennes band.

På Instagram berättar hon om nyheten och tipsar fansen att köpa biljetter till hennes julshow snarast – för vårturnén är numera inställd.

https://www.instagram.com/p/BqslYWgH77k/

Många gratulerade Henriksson på sociala medier och i ett nytt inlägg på Instagram tackade hon för gratulationerna, och kopplade nyheten till feminismen och hennes egen musik.

”Tack för alla grattis! Med en ny människa på g till denna värld förstår ni nog hur viktig en låt som Småtjejer är för mig”, skriver hon.

Ny version av Småtjejer – med sex artister

Häromveckan rev Linnea Henriksson ner tokhyllningar för den feministiska tolkningen Småtjejer i Så mycket bättre, och i dag släpper hon en remix av låten – tillsammans med sex andra artister.

Annons

Artisterna Imenella, Beri, Molly Sandén, Peg Parnevik, GRANT och Frida Hyvönen medverkar på låten och bidrar där med sina egna erfarenheter och perspektiv.

– Originalet Småtjejer är en tolkning av Stors låt Svartskallar som jag skrev utifrån de orättvisor jag kan prata om. Men någonstans för vi ju alla en gemensam kamp och att göra remixen med flera artister som jag inspireras och får styrka av gav utrymme för att ta in fler perspektiv i en och samma låt, säger Linnea.

Frida Hyvönen känner sig hedrad över att hon fick frågan om att medverka i den nya versionen av Småtjejer.

– Under mina år som artist och kompositör har vi kämpat för att det ska bli normalt att ta plats som kvinna inom musikbranschen, det har verkligen verkligen hänt saker, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Vi måste hjälpa varandra att se strukturerna, och hitta lösningar. Det gäller alla typer av strukturella makt-obalanser, säger hon.

Här kan du lyssna på Linnea Henrikssons nya version av Småtjejer på Spotify.

Läs mer:

Efter 7 missfall – Charlotte Perrelli medicinerar under graviditeten

Lista: Här är julmaten du kan äta när du är gravid

Louise Hoffsten om Så mycket bättre: ”Det är smärtsamt”

Annons