SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

5 naturliga sätt att lindra din pollenallergi

03 apr, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Lindra pollenallergin naturligt.
Att bli trött och hängig av allergimediciner är inte ovanligt. Med naturliga hjälpmedel slipper du biverkningarna – och preparaten kan också vara väldigt effektiva mot pollenbesvären.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Våren är äntligen här. Ett glädjande besked för många, men långt ifrån alla. Den prunkande årstiden är startskottet för den svenska pollensäsongen och nu inleds en lång period av påfrestande besvär för pollenallergikerna.

Symtomen behandlas i de flesta fall med receptfria mediciner, som dock kan ge upphov till biverkningar såsom trötthet och huvudvärk. Särskilt nässpray är skadligt om det används under en längre tid.

Att varva medicinerna med naturliga hjälpmedel kan därför vara ett bra alternativ för somliga allergiker – här är 5 tips.

 

1. Perilla

Den kinesiska örten perilla innehåller antioxidanter och flavonoider som lindrar besvären vid pollenallergi. Växten finns bland annat i det naturliga kosttillskottet Allermin, som inte har några kända biverkningar.

2. Ingefära

På grund av sina många hälsosamma egenskaper har ingefära använts som ett naturligt läkemedel i hundratals år. I roten finns antihistaminer och antiinflammatoriska ämnen som är välgörande under pollensäsongen. Ät roten som den är eller gör ett te på färsk ingefära som du dricker dagligen.

Ingefära har många användningsområden och kan bland annat lindra pollenallergi.

Läs också: 5 anledningar att äta mer ingefära

3. Nässköljare 

Att skölja näsan med koksaltslösning är en välbeprövad metod mot nästäppa och rinnsnuva. Med en nässköljare spolar du bort allergen som fastnat i slemhinnorna och flimmerhåret. Tekniken är särskilt gynnsam för personer med mild eller måttlig pollenallergi och bör tillämpas såväl morgon som kväll.

Annons

4. Bipollen 

Få livsmedel är så fullspäckade med näring som bipollen. Pollenkornen samlas in av bin som föda till kolonin och innehåller bland annat aminosyror, vitaminer, antioxidanter, enzymer och fettsyror. Att tillföra lite bipollen i din kost stärker ditt immunförsvar och sägs också lindra olika pollenbesvär.

Allergisk mot b-produkter? Hoppa över detta!

Läs också: Därför ska du äta bipollen varje dag

5. Luftrenare 

Det är svårt att helt undvika att få in pollen i våra bostäder, men med en luftrenare i hemmet kan du rena luften från partiklar. Klokt är att placera luftrenaren i sovrummet för att förebygga besvären nattetid. Kom även ihåg att duscha innan du går och lägger dig för bli av med pollen som fastnat på hud och hår under dagen.

Läs också: Vanorna som gör dina allergier värre

Foto: Shutterstock 

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons