Linda Bengtzing om livskrisen: Går i terapi för att klara av situationen

Linda Bengtzing

Melodifestival-aktuella Linda Bengtzing, 45, är ett energiknippe som alltid ger ett sprudlande intryck. Men efter en sjukdom inom familjen har hon börjat gå i terapi för att klara av situationen. För Expressen berättar hon:

– Vi har haft en sjukdom i vår lilla familj som jag inte vill prata om eftersom det inte är jag som är drabbad. Det har varit väldigt allvarligt vilket gjorde mig otroligt medveten om hur jag hanterar sådana här saker. Man ska hantera både andras och sin egen sorg och oro. Nu är vi förhoppningsvis på väg ut ur krisen men jag har börjat gå i terapi för att klara av situationen. Inte för min egen skull utan för att kunna hålla ihop oss och stå kvar med sinnet i behåll i stället för att springa ifrån.

Linda Bengtzing om terapin

Hon berättar att terapin är hennes bästa investering någonsin.

– Där tränar jag min hjärna och utvecklas som person. Jag går en gång i veckan och det är svindyrt. Du plockas först ner för att sedan plockas ihop och under den perioden måste man gå varje vecka. Just nu känner jag att jag är i bättre psykisk form än någonsin tidigare.

Annars älskar Linda att träna – och gör det flera gånger i veckan.

– Jag tränar mycket i veckorna för annars mår jag inte bra. Eftersom jag gillar fart måste det gå undan i träningen. Springa, cykla fort. Ett bra pass är 20 minuter löpning och sen styrketräning på gym, säger hon till Expressen.

”Märker att jag blivit äldre”

Linda märker att kroppen förändrats nu när hon blivit lite äldre.

– Jag har insett att jag har åldrats och ändrats i kroppen. Även om jag lever ett sunt liv så ser inte kroppen likadan ut längre. Det kan man inte påverka överhuvudtaget, säger hon.

Foto: Karin Törnblom/TT

Läs mer:
Rickard Söderberg om kroppsförändringen: Synd att alla bara pratar om utseendet

Tv-profilen Suzanne Sjögren: Socker är som ett gift för mig

Helena Bergström om att bli äldre: Jag tycker om hur jag ser ut nu

Utvald läsning