Linas succéknep – gjorde vardagspryl till badkar

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Svenska varuhus plus deras påsar verkar just nu vara ett riktigt succékoncept.

Nyligen uppmärksammades Ikeas klassiska ”Frakta” efter att modehuset Balenciaga ”kopierat” bärpåsen. Nu har även Ullareds påse fått ett helt nytt liv på nätet.

I den populära Facebook-gruppen ”Återbruka mera!” delade Lina Miding från Ronneby nyligen med sig av sin omvälvande upptäckt.

Många kanske använder Gekås jättepåse som shoppingkasse, tvättpåse eller julgransförvaring, men för Lina och sonen Melwin har den blivit ett badkar.

– Vi har inget badkar men både jag och Melwin tycker väldigt mycket om att bada. Det är så mycket roligare att få bada med honom än att sitta bredvid och bara titta på, säger Lina Miding.

”Knäna i munnen”

Innan Gekåsbagen har duon provat det mesta: Bada tillsammans i Melwins badbalja, använda en Ikea-påse som badkar och även större plastlådor har fått agera badkar.

– Men inget har fungerat. Ofta har man fått sitta med knäna i munnen, säger Lina.

Men en dag när Lina var hemma hos sina kompisar Amanda och Fredrik fick hon syn på den stora Gekås-påsen. Vännerna använde sina gula kasse för att förvara sittdynor, men Lina såg snabbt ett helt annat användningsområde. Hon bad därför om att få ta över den.

– Det krävdes några veckors väntetid, men sedan blev den min. Jag tror inte att de trodde att jag var seriös, säger hon.

Hennes pappa hävdar dock att idén kommer från honom. När Lina berättade om sin idé att göra påsen till badkar kontrade han med att han redan hade provat.

– Min pappa tycker också väldigt mycket om att bada. Men hans dusch är lite för liten så när man häller ut vattnet kommer det ut över hela badrummet, säger Lina.

Många kommertarer

Efter att hon delat med sig av upptäckten i ”Återbruka mera” har likesen, delningarna och kommentarerna bara strömmat in.

– Jag trodde att fler redan skulle ha tänkt på det. Eller att de skulle tro att det bara var ett skämt eller att jag var knäpp. Men det är jättemånga som provat eller sagt att de ska prova.

Hennes sambo har dock inte varit fullt lika nöjd över den gula påses intåg i badrummet.

– Från början tyckte han att jag var jättepinsam. Den är ju ganska stor och när vi visat folk huset har den legat där i duschen, säger Lina.

Men Melwin och Lina är helnöjda. Knepet är bara att hitta en position så påsen står stabilt, ta plats och sedan fylla upp den med vatten.

I sommar är det inte helt omöjligt att ”badkaret” får följa med ut i trädgården.

Och för den som inte vill lägga tusenlappar på badkar eller pool har varuhuset i Ullared alltså ett prisvärt alternativ. I nuläget säljs Gekås-påsen för 24,95 kronor.

– Än så länge ja, men vi får väl se om det kommer att höjas efter detta, säger Lina Miding och skrattar.

 

11 udda husmorsknep som faktiskt fungerar!

Husmorskurer kan fungera lika bra

Läs också: 11 udda husmorsknep som faktiskt fungerar!

 

 

Redaktionens tips
Dela på: